Tortosa oferirà la primera hora de zona blava gratis per reactivar el comerç

Primera i principal mesura d’una campanya per potenciar la ciutat com a capital comercial del territori

22 mayo 2020 09:20 | Actualizado a 23 mayo 2020 15:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Potenciar Tortosa com a capital comercial, no només de les Terres de l’Ebre sinó també de territoris propers com el Matarranya o el nord de Castelló. Aquest és l’objectiu de la campanya que durà a terme l’Ajuntament de la ciutat, en col·laboració amb la federació de comerciants i que tindrà en la gratuïtat de la primera hora d’estacionament a la zona blava una de les seves principals mesures. El descompte es portarà a aprovació del proper ple municipal extraordinari del 28 de maig (concretament la modificació de l’ordenança corresponent) i s’aplicarà durant els sis mesos següents a l’entrada en vigor, en una data encara per concretar un cop transcorregut el període d’exposició pública de l’acord.

L’hora gratuïta s’aplicarà al primer tiquet diari per a cada vehicle fent servir, exclusivament, l’ús de l’aplicació mòbil (APP) Aparcar Tortosa. «L’ús de les noves tecnologies també permetrà evitar al màxim el contacte amb els expenedors situats a la zona blava, reduint la possibilitat que es converteixi en un possible focus de propagació del virus», segons ha remarcat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

Pel que fa a l’adaptació de l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre a la nova realitat per la pandèmia, Roigé ha detallat que s’han destinat més de 25.000 euros per incorporar elements de protecció als diferents equipaments municipals, com ara mampares, de les quals se n’han instal·lat gairebé un centenar, especialment als llocs d’atenció a la ciutadania.

Juntament amb això també s’han destinat prop de 17.000 euros a l’adquisició d’elements de protecció individual: unes 2.000 mascaretes per al personal municipal, 50 litres de gel hidroalcohòlic desinfectant, 100 granotes per als treballadors de determinats serveis o 100 ulleres, entre d’altres.

L’alcaldessa ha recordat que l’Ajuntament també ha fet donació de 1.500 mascaretes a Creu Roja, una quantitat equivalent a Càritas, així com 2.000 mascaretes més per als comerciants de la ciutat.

El fons de contingència també ha permès la compra de 63 ordinadors portàtils, així com altres elements informàtics, que s’han destinat a facilitar el teletreball de la plantilla municipal durant les setmanes de confinament.

Dilluns 25 torna al Temple el mercat ambulant a l’aire lliure

Per altra banda, la ciutat recupera els mercats ambulants  a l’aire lliure. A partir d’aquest proper dilluns 25 de maig es preveu que puguen tornar a parar els firaires que venen els seus productes al mercat ambulant del barri del Temple, segons han confirmat al Diari fonts de l’Ajuntament. 
Des del Consistori es vetllarà perquè es compleixin totes les mesures de seguretat i distanciament social necessari per al bon funcionament del mercat, i evitar així cap aglomeració. Com hi haurà menys paradistes, no es preveu haver d’ampliar els carrers on es du a terme l’activitat de forma habitual. 
Si dilluns el mercat a l’aire lliure té lloc al barri del Temple, els dissabtes és el torn del mercat al barri de Ferreries. Aquest es preveu que recuperi l’activitat el 30 de maig, amb les mateixes condicions que el del Temple. 

Comentarios
Multimedia Diari