Tortosa posarà en marxa un nou pla per millorar la neteja a la ciutat

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, admet que «ha faltat pedagogia» sobre el canvi i la reordenació de les illes de contenidors

08 septiembre 2019 15:31 | Actualizado a 08 septiembre 2019 15:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha aprofitat la roda de premsa prèvia al ple ordinari del mes de setembre, per anunciar un pla per revertir les mancances detectades aquest estiu en el servei de neteja a la ciutat. 

El principal grup de l’oposició Movem Tortosa va titllar aquesta setmana de «desastre monumental» el servei de neteja a la ciutat. S’acaba de complir un any des de l’entrada en funcionament del contracte amb Acciona, empresa encarregada de la neteja de la ciutat. Però Movem considera que no són «efectius» i que per això tenen un «pèssim servei». Per aquest motiu, és habitual trobar a la ciutat contenidors plens, manca de papereres o poca freqüència de neteja dels carrers.

El portaveu de Movem, Jordi Jordan, ha recordat que el govern del PDeCAT i ERC van apostar per la privatització del servei i considera que «s’estan pagant les conseqüències».

Però Roigé va sortir a la palestra per calmar els ànims i va explicar que des del passat mes de juliol, el govern ha fet diversos requeriments a l’empresa concessionària del servei de neteja viària i recollida d’escombraries, el darrer d’aquests en una reunió presencial amb el responsable estatal de l’empresa Acciona. «Hem detectat problemes al llarg de l’estiu en diferents illes de contenidors i hem exigit a l’empresa que hi posi remei i compleixi el contracte», va manifestar. A part Roigé va aprofitar l’ocasió per fer autocrítica i va exposar que d’ara endavant caldrà «fer més pedagogia i explicar el canvi i la reordenació de les illes de contenidors» . I afegia: «El canvi que hem fet ha estat planificat en l’àmbit de ciutat, consensuat amb totes les associacions de veïns i el que busca és fomentar el reciclatge unificant illes sense tenir els contenidors aïllats», va detallar. «Ens ha faltat més pedagogia», ha reconegut, i ha afegit que es resoldrà amb campanyes per incentivar el reciclatge.

Incivisme ciutadà

L’alcaldessa també ha denunciat l’incivisme que agreuja encara més les mancances. «No pot ser que la gent continuï deixant la bossa de brossa al lloc on abans hi havia un contenidor, ni que deixin les bosses al carrer sense ni mirar si el contenidor està ple o no, quan hi ha un servei de recollida porta a porta i gratuït», va afegit. Roigé ha insistit que s’està treballant per incrementar illes de contenidors en els llocs on s’ha detectat que hi ha mancança, i que durant la tardor es faran campanyes de conscienciació per combatre l’incivisme i fomentar el reciclatge.
 

L’anunci de Roigé d’un pla de millores arriba just després que el grup municipal d’ERC a l’oposició anunciés una moció al ple del pròxim dilluns que insta l’equip de govern de l’Ajuntament a fer complir el contracte de recollida i gestió de residus sòlids urbans i de neteja. La moció també reclama que s’identifiquen els sistemes de control previstos per a l’adequada prestació del servei. «Fa sis mesos de l’inici del servei, les queixes de la ciutadania són nombroses i és evident que la qualitat de la neteja és deficient tant pel que fa a contenidors com a la via pública», va apuntar el portaveu republicà, Javier Faura, tot recordant que l’adjudicació del contracte a Acciona suposava una millora substancial respecte les condicions prèvies, entre d’altres, l’adquisició de 662 contenidors, l’increment de la plantilla i doblar el nombre de papereres.

Comentarios
Multimedia Diari