Tortosa programa un centenar d’actes per la Festa del Renaixement

A l’acte d’inici es donarà a conèixer el cartell de la 25a edició, que se celebrarà l’any que ve, una il·lustració de la dibuixant Pilarín Bayés

14 julio 2021 05:40 | Actualizado a 14 julio 2021 06:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Del 22 al 25 de juliol Tortosa tornarà a recordar el seu passat esplendorós durant la Festa del Renaixement. Ho farà naturalment amb un format adaptat a les mesures contra els contagis de la Covid-19, amb espectacles amb aforament limitat, reserva prèvia i totes les mesures de seguretat.

En total ja s’han programat un centenar d’actes i una vintena de propostes a tots els barris del gran centre històric de Tortosa, que aproparan als visitants l’essència de la festa, encara que en format reduït. Ja l’any passat es van celebrar els «Flaires de la Festa», amb petits grups actuant pels carrers de la ciutat, per reviure el que és un dels moments més esperats pels tortosins, la Festa del Renaixement.

L’Ajuntament de Tortosa ha programat un Ban de la Festa del Renaixement: una celebració a mode d’avançament de tot allò que vindrà al 2022, quan s’espera, aleshores sí, poder recuperar el format clàssic de l’esdeveniment. A més, l’any que ve s’espera poder finalment celebrar la 25a edició de la festa, recuperant el mercat d’època, la ruta de les tavernes, les desfilades, la presència de companyies internacionals i el bullici de la ciutadania pels carrers del centre.

Per accedir als espectacles programats de la setmana que ve, caldrà disposar d’entrada, que s’haurà d’aconseguir prèviament mitjançant les webs habilitades. La majoria dels actes són d’accés gratuït i se’n podran reservar els seients a partir de dimecres al portal ebreticket.cat. Només hi ha tres espectacles per als quals cal adquirir localitat, que ja estan a la venda a entrades.festadelrenaixement.cat: «La taverna d’Enrico» (a un preu de 8 euros), «El torneig cavalleresc» (4 euros) i l’espectacle de «Commedia dell’arte» anomenat «La visita de Massimiliano Monteminori» (4 euros).

«Enguany hem volgut almenys recuperar una part de la festa. Ja fa mesos que vam veure que enguany tampoc podríem fer desfilades, mercat d’època, tavernes ni tenir grups internacionals. Havíem de ser prudents i s’ha demostrat que és el que tocava», va valorar ahir l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, durant la presentació del Ban de la Festa del Renaixement, tot detallant que els actes seran en espais acotats i amb distància i seguretat entre els assistents.

També el regidor de Festes, Domingo Tomàs, va explicar que el cartell del Ban és una composició amb una fotografia d’una anterior edició de la festa, tot apel·lant a «un toc de crida i de festa».

Per començar a promocionar l’edició del 2022, durant l’acte d’inici el dijous 22 a les 20 hores a la plaça de l’Absis, es revelarà la imatge del cartell que il·lustrarà la 25a Festa del Renaixement: un disseny fet expressament per a l’ocasió per la il·lustradora Pilarín Bayés.

«Hem volgut encomanar aquest cartell a una persona molt coneguda i molt estimada, que d’aquesta manera ens ajudarà a donar encara més rellevància a l’edició i a ampliar-ne la projecció fora del territori, al conjunt del país», va valorar Meritxell Roigé.

Comentarios
Multimedia Diari