Tortosa prohibeix circular amb bici i patinets elèctrics per les voreres

L’oposició demana millorar els carrils bici i connectar-los, alhora que actualitzar el Pla de Mobilitat de la ciutat

06 octubre 2020 05:50 | Actualizado a 06 octubre 2020 10:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir al vespre la modificació de l’ordenança municipal de circulació, que regula l’ús de patinets i vehicles de mobilitat personal. La modificació es va aprovar amb els vots a favor de Junts per Tortosa, Esquerra, PSC i Ciutadans, i amb l’abstenció de Movem Tortosa i la CUP.

En concret l’ordenança prohibeix circular amb bicicleta i patinets elèctrics per les voreres de la ciutat. Segons el regidor de Mobilitat, Fernando Saporta, la proposta ha estat debatuda durant els darrers mesos durant el Consell de la Sostenibilitat, amb el col·lectiu de taxistes, d’usuaris de bicicleta, l’empresa d’autobusos i els centres d’ensenyament, entre d’altres.

Amb la nova ordenació, els vehicles de mobilitat personal del tipus B, els patinets elèctrics més habituals, han d’incloure timbre, llum, fre, casc obligatori i un màxim de velocitat de 30 km/h. Els menors de 14 anys no podran usar-los per la ciutat. «També recomanem que registren els vehicles i els asseguren», va puntualitzar el regidor Saporta. «A més, estem treballant per incrementar els aparcaments en forma de U invertida, que també serviran per als patinets». Saporta també explicar que l’equip de govern està treballant en el Pla de Mobilitat i en projectes de connexions dels carrils bici de la ciutat.

El primer grup de l’oposició Movem Tortosa va demanar un Pla de Mobilitat «actualitzat amb dades reals». El portaveu Jordi Jordan també va recordar que «el nostre grup va portar una moció que es va aprovar per millorar els carrils bici, i encara no s’ha fet res». El regidor de la CUP Sergi Arnau, per la seua banda, també va considerar que cal donar «més prioritat a les persones i no als cotxes, i en aquest sentit es manté el privilegi als cotxes. A més, tenim molts quilòmetres de carril bici però està desconnectat».

El ple d’ahir al vespre també va aprovar la moció d’Esquerra per a la millora dels aparcaments de bicicletes i la de Movem per construir un nou edifici per a l’Escola de Remolins.

Arrenca la votació dels Pressupostos Participatius

Per altra banda, ahir va arrencar la fase de votació dels pressupostos participatius, fins el 25 d’octubre. Després de validades pels departaments tècnics de l’Ajuntament, el llistat de propostes vàlides és de 65. Ara se sotmeten a la consideració de la ciutadania, perquè esculla on vol que el consistori invertisca els 200.000 euros disponibles: 170.000 per al nucli urbà de Tortosa i 15.000 euros tant al poble dels Reguers com al de Vinallop. De la distribució territorial de les propostes vàlides, 52 corresponen al nucli urbà de Tortosa, 10 són dels Reguers i 3, de Vinallop. El llistat definitiu es pot trobar a la web www.participa.tortosa.cat on també s’han de fer les votacions. En aquesta edició no hi haurà votació presencial per la Covid-19.

Comentarios
Multimedia Diari