L'alcaldessa de Tortosa demana celeritat per ampliar l’hospital Verge de la Cinta

La comissió de seguiment s’ha constituït cinc mesos després que Ajuntament i Generalitat signessin el conveni

04 mayo 2021 05:40 | Actualizado a 04 mayo 2021 08:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha demanat al Departament de Salut celeritat perquè s’avanci en la licitació del projecte d’ampliació i millora de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. El passat divendres es va constituir la comissió de seguiment del projecte, amb la participació de la consellera de Salut Alba Vergés, la mateixa alcaldessa, i el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella. Per a l’alcaldessa, la constitució de la comissió va tard, cinc mesos després de la signatura del conveni entre l’Ajuntament i Salut per facilitar les obres. «La situació és la mateixa que al desembre. No hi ha elements determinats que s’hagin avançat des de llavors. No sabem ben bé què es portarà a terme, no hi ha resposta de la direcció de Patrimoni ni sabem com es traslladarà el dipòsit», ha assenyalat. L’Ajuntament de Tortosa ha lliurat a Salut diverses propostes per fer aquest canvi del dipòsit municipal, que s’ha de treure del seu emplaçament actual per poder executar l’ampliació del centre hospitalari com s’ha plantejat en l’última versió del Govern català.

Roigé va reclamar a la consellera Vergés que cal avançar i «determinar la licitació del projecte». «La gent no entendria que arribem a l’estiu sense res més que l’anunci de desembre. Són molts anys d’anuncis que no porten res darrere», lamenta.

L’alcaldessa de Tortosa també va sol·licitar que la subcomissió informativa, més enllà dels representants tècnics i sanitaris, incorpori més agents socials i econòmics de la ciutat, entre els quals la Cambra de Comerç de Tortosa, l’Associació d’Empresaris, els sindicats, i la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa.

Recordem que el Servei Català de la Salut ha plantejat una reforma i ampliació del centre sanitari de referència a les Terres de l’Ebre en el seu emplaçament actual, una inversió de 46 milions d’euros en el termini de cinc anys. Amb tot, les obres no es preveu que comencin fins d’aquí a tres anys, un cop superats tots els tràmits i obres prèvies necessàries, com ara el trasllat a un altre emplaçament del principal dipòsit d’aigua de la ciutat.

Es planteja una ampliació de l’actual Verge de la Cinta amb dos nous edificis, que inclouran un pàrquing soterrani amb 300 places i ascensors per connectar amb el centre de la ciutat. La proposta la configuren l’edifici oncològic, amb una superfície de 2.435 metres quadrats que integri oncologia, hospital de dia i radioteràpia, més un edifici assistencial de 13.000 metres quadrats que integrarà consultes externes, gabinets i una àrea dedicada a potenciar la investigació, docència i innovació.

Consultori de Jesús

Meritxell Roigé també ha demanat celeritat per a la construcció del nou consultori local de Jesús, del que la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre ha anunciat que s’ha adjudicat la redacció del projecte. «Es va demanar perquè la situació era insostenible al consultori actual i calia un nou equipament», afirma l’alcaldessa. Els terrenys estan cedits per part de l’Ajuntament. «Encara queda aprovar el projecte, licitar i fer les obres, de manera que l’equipament encara tardarà en concretar-se un any o potser dos», afirma Roigé. «Demanem que no es perdi més temps perquè el poble de Jesús necessita un consultori nou de forma ràpida», afegeix.

Comentarios
Multimedia Diari