Tortosa recorda el jove Vidal Fusté amb un festival

La plaça de l’Ajuntament va acollir ahir un acte festiu en el seu record. Els organitzadors també promouen la recollida de bicicletes usades

30 agosto 2018 09:01 | Actualizado a 05 septiembre 2018 09:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cada any, en finalitzar l’estiu, la ciutat de Tortosa celebra el ‘VaPerTuVidal’, un acte festiu i esportiu en record del jove estudiant i ciclista Vidal Fusté. Així és com ahir, dimecres, la plaça de l’Ajuntament acollia la 8a edició de l’esdeveniment, amb un conjunt d’activitats variades i gratuïtes.

L’acte, ja des dels seus inicis, es va organitzar basant-se en tres eixos principals: l’esportiu, el musical i el solidari; alguns dels valors més destacats que el jove compartia.

Seguint aquesta mateixa línia i barrejant dos d’aquests valors, l’esportiu i el solidari, durant l’acte d’ahir es recollien bicicletes usades

Aquestes seran reparades per l’Associació VaPerTuVidal, qui se n’encarrega d’organitzar l’acte commemoratiu cada any, i distribuïdes entre col·legis i entitats que li puguin donar un bon servei complint amb la seva vessant solidària.

En aquest aspecte, enguany s’han donat 25 bicicletes al Col·legi La Mercè de Remolins, a Tortosa, entrant així a formar part del projecte formatiu del centre, dins del seu departament d’educació física.

El 8è VXTV s’iniciava a les cinc de la tarda d’ahir amb jocs, tallers i diverses activitats dirigides al públic infantil i a les seves famílies. Rocòdrom, circuit infantil ciclista, castell inflable, xocolatada... i per arrodonir-ho, a mitja tarda els més petits van poder gaudir de l’espectacle de ‘Muniato Xou’, amb malabars, equilibris, globoflèxia i clown. 

La part més musical
Cap a les 21.00 hores es donava pas a la vessant més musical i nocturna de la festa. 

Un any més, el VXTV apostava per les formacions musicals de les Terres de l’Ebre, i aquest any es donava el tret de sortida amb els espectacles del grup de versions Mr. Highland, interpretant els temes més actuals i els clàssics de sempre del pop, rock, disco, funk i ska.

També van passar per l’escenari Los Gitanets, lo Paiet Mauri i la Banda del Pestanyó amb el seu estil marcat per la rumba catalana, la salsa, el son i la bulería. I per finalitzar la nit, sessió dels 70, 80 i 90 amb DJ Xito.

Durant tot el dia hi va haver servei de bar per a tots els assistents, amb berenar, entrepans calents i begudes.

Enguany, l’esdeveniment es convertia en preludi de les Festes de la Cinta, que comencen avui, dijous, a la ciutat de Tortosa. 

Comentarios
Multimedia Diari