Más de Ebre

Tortosa recorda el jove Vidal Fusté amb un festival

Des de fa nou anys, l’Associació Va Per Tu Vidal organitza una jornada per promoure els valors de l’esport, la música i la solidaritat

Marina Pallás

Whatsapp
Ahir la plaça de l’Ajuntament de Tortosa bullia d’activitat i festa. Foto: M. Pallás

Ahir la plaça de l’Ajuntament de Tortosa bullia d’activitat i festa. Foto: M. Pallás

L’Associació VaPerTuVidal va organitzar ahir a la tarda i a la nit a Tortosa una nova edició del Festival VaPerTuVidal, la novena. Es tracta d’un acte festiu i esportiu que cada estiu se celebra en record del jove estudiant i ciclista Vidal Fusté.

El festival promou els valors que el jove tenia ben presents a la seua vida: l’esport, la música i la cultura i la solidaritat. D’aquesta forma, s’organitza un circuit infantil ciclista, perquè els xiquets practiquin amb la bicicleta, una tirolina i un castell infable, així com diversos concerts a l’escenari de la plaça de l’Ajuntament.

En la jornada d’ahir, centenars de xiquets van gaudir de les activitats pensades per a ells, així com una xocolatada i el Muniatto Xou. Durant tota la festa hi havia servei de bar amb berenar, entrepans calents i begudes.

Com a novetat d’aquest any els tècnics del Win Complex Esportiu Tortosa van oferir també una sessió FamilyZumba, una classe de ball molt divertida per pares i fills.

A la nit va tenir lloc el concert de Miliu Calabuch, nebot de Peret i el seu hereu artístic, i el grup de versions Mr. Highland. Va concloure la nit una sessió dels 70, 80 i 90 amb Dj Xito.

La música és una part fonamental del festival, i és que han desfilat per l’escenari del Va Per Tu Vidal d’altres edicions artistes destacats com Oques Grasses o Nena Daconte.

Recollida de bicicletes

A Vidal Fusté li apassionaven les bicicletes, especialment el descens. Per aquest motiu, durant l’acte es van recollir bicicletes usades que seran reparades per l’Associació i distribuïdes entre col·legis i entitats que li puguin donar un bon servei complint amb la vessant solidària de l’entitat.

I és que l’associació va considerar que era un bon projecte, arran la passió del jove Vidal, el de recollir bicicletes usades per reparar-les i poder-les distribuir entre col·legis o entitats per donar-les una nova vida. Així, l’associació ha recollit una cinquantena de bicicletes en tot aquest temps, que ha repartit entre el Col·legi de Remolins i el Col·legi de la Mercè de Tortosa, entrant a formar part del projecte formatiu del centre dins el seu departament d’educació física o bé emprant-les per realitzar sortides i excursions.

Qui tinga una bicicleta que no utilitze i que vulgue donar a l’entitat pot enviar un correu electrònic a associacio@vapertuvidal.com. No importa el tipus de bicicleta que es pot donar a l’associació i, si estan molt usades, també es poden aprofitar almenys les peces.

Temas

Comentarios

Lea También