Tortosa recorda el jove Vidal Fusté amb un festival

Des de fa nou anys, l’Associació Va Per Tu Vidal organitza una jornada per promoure els valors de l’esport, la música i la solidaritat

29 agosto 2019 09:00 | Actualizado a 29 agosto 2019 10:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació VaPerTuVidal va organitzar ahir a la tarda i a la nit a Tortosa una nova edició del Festival VaPerTuVidal, la novena. Es tracta d’un acte festiu i esportiu que cada estiu se celebra en record del jove estudiant i ciclista Vidal Fusté.

El festival promou els valors que el jove tenia ben presents a la seua vida: l’esport, la música i la cultura i la solidaritat. D’aquesta forma, s’organitza un circuit infantil ciclista, perquè els xiquets practiquin amb la bicicleta, una tirolina i un castell infable, així com diversos concerts a l’escenari de la plaça de l’Ajuntament.

En la jornada d’ahir, centenars de xiquets van gaudir de les activitats pensades per a ells, així com una xocolatada i el Muniatto Xou. Durant tota la festa hi havia servei de bar amb berenar, entrepans calents i begudes.

Com a novetat d’aquest any els tècnics del Win Complex Esportiu Tortosa van oferir també una sessió FamilyZumba, una classe de ball molt divertida per pares i fills.

A la nit va tenir lloc el concert de Miliu Calabuch, nebot de Peret i el seu hereu artístic, i el grup de versions Mr. Highland. Va concloure la nit una sessió dels 70, 80 i 90 amb Dj Xito.

La música és una part fonamental del festival, i és que han desfilat per l’escenari del Va Per Tu Vidal d’altres edicions artistes destacats com Oques Grasses o Nena Daconte.

Recollida de bicicletes

A Vidal Fusté li apassionaven les bicicletes, especialment el descens. Per aquest motiu, durant l’acte es van recollir bicicletes usades que seran reparades per l’Associació i distribuïdes entre col·legis i entitats que li puguin donar un bon servei complint amb la vessant solidària de l’entitat.

I és que l’associació va considerar que era un bon projecte, arran la passió del jove Vidal, el de recollir bicicletes usades per reparar-les i poder-les distribuir entre col·legis o entitats per donar-les una nova vida. Així, l’associació ha recollit una cinquantena de bicicletes en tot aquest temps, que ha repartit entre el Col·legi de Remolins i el Col·legi de la Mercè de Tortosa, entrant a formar part del projecte formatiu del centre dins el seu departament d’educació física o bé emprant-les per realitzar sortides i excursions.

Qui tinga una bicicleta que no utilitze i que vulgue donar a l’entitat pot enviar un correu electrònic a associacio@vapertuvidal.com. No importa el tipus de bicicleta que es pot donar a l’associació i, si estan molt usades, també es poden aprofitar almenys les peces.

Comentarios
Multimedia Diari