Tortosa recrea el setge del 1708

Les Avançades de Sant Joan i el riu Ebre tornen a ser escenaris de la Guerra de Successió, amb la recreació històrica dels Miquelets de Catalunya

27 mayo 2017 18:23 | Actualizado a 28 noviembre 2017 13:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La pólvora torna a córrer aquest cap de setmana  pels baluards de les Avançades de Sant Joan i el riu Ebre, revivint novament enfrontaments armats com els que es van produir fa més de tres-cents anys amb motiu del setge de Tortosa, el 1708, quan les tropes borbòniques van prendre definitivament la ciutat en un dels sagnants episodis de la Guerra de Successió.

Les representacions  van a càrrec dels Miquelets de Catalunya, el cos fundat el 1640 durant la Guerra dels Segadors amb l’objectiu de defensar les institucions catalanes, que reviu novament a través d’una associació de recreació històrica, fundada el 2005, que té per objectiu divulgar el conflicte civil i militar d’aquells moments en els escenaris on va passar, com és el cas de Tortosa.  

Els actes han arrencat aquest dissabte amb recreacions d’enfrontaments a les Avançades i una batalla al riu Ebre. Els participants han estat rebuts a l’Ajuntament de Tortosa per l’alcalde, Ferran Bel, i els regidors del Consistori.Entre les propostes hi ha hagut també una  visita guiada a les Avançades de Sant Joan i la resta del sistema defensiu de la ciutat, organitzada per l’entitat Amics dels Castells i de la mà del professor de la UPC, Dídac Gordillo. 

Per aquest diumenge hi ha prevista la recreació de la vida al campament, a partir de les deu del matí, i al migdia, la recreació d’una batalla al fossat de les Avançades de Sant Joan. 

 

Comentarios
Multimedia Diari