Tortosa recupera fonts públiques en desús als barris de la ciutat

S'han reobert les del passeig de Ribera, Remolins i la Ronda Reus i se'n volen ubicar de noves a la plaça dels Dolors o Ferreries

19 mayo 2017 22:05 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La ciutat de Tortosa recupera les fonts públiques que han estat en desús en els darrers anys. L’Ajuntament ha procedit a la posada en marxa de fonts existents al passeig de Ribera, a la plaça Immaculada de Remolins, i a la ronda Reus/carrer Despuig (zona de l’estació Renfe), després de revisar-ne el seu funcionament i fer-ne el preceptiu control sanitari.

Per altra banda, l’Ajuntament treballa en la implantació de nous punts d’aigua a la plaça dels Dolors (nucli antic), a la plaça de l’Escorxador (barri de Remolins), i a la plaça Mestre Monclús i al carrer Migdia (a Ferreries).

Aquestes noves fonts seran de foneria amb sistema de polsador i línia d’aigua vertical amb reductor de cabal. Aquest tipus de dispositiu ha estat l’escollit per la seva idoneïtat a l’hora d’evitar poder-ne fer un mal ús, segons ha detallat el Consistori de la capital del Baix Ebre.

Aquesta actuació ha estat acordada pels grups de CiU i ERC, que mantenen un pacte de governança a la ciutat (amb els republicans donant suport al govern convergent des de l’oposició). Es dóna la circumstància que ERC i també el PSC van presentar fa poc més d’un any sengles mocions per a la recuperació de les fonts públiques de la ciutat, que van ser rebutjades pel llavors govern en majoria absoluta de Ferran Bel.

Entre els arguments que va donar llavors el govern municipal hi havia el fet que s’havien tancat a petició dels veïns, arran de les actituds incíviques i el mal ús que en feien algunes persones, emprant-les en algus casos per a la higiene personal o omplint garrafes per al consum particular.

Per la seva banda, des d’ERC, que portava aquest punt en el seu programa electoral, es proposava des del mandat passat un pla de millora de les fonts urbanes, que fins i tot apostava per recuperar Font de l’Àngel, al carrer Ciutat, una font de l’any 1440 que ha estat en tres emplaçaments diferents al llarg de la història i que des de fa uns 50 anys es troba a tocar del Palau Oliver de Boteller amb finalitats merament decoratives.

Civisme

Els veïns de zones com el nucli antic admeten que algunes de les fonts van quedar fora de servei o per vandalisme o a petició seva, ja que se n’estava fent un mal ús. Ara veuen bé la mesura «sempre que se’n faci un ús adient i es mantinguin en bon estat», segons detalla al Diari el president de l’Associació de Veïns Centre Històric-Nucli Antic, Josep Baubí.

Comentarios
Multimedia Diari