Ebre Tortosa

Tortosa renova la gratuïtat de la primera hora de zona blava

Aigües de Tortosa ampliarà la xarxa d’aigua potable i de clavegueram i crearà una instal·lació solar fotovoltaica a Campredó

M. PALLÁS

Whatsapp
Un parquímetre al centre de Tortosa. FOTO: JOAN REVILLAS

Un parquímetre al centre de Tortosa. FOTO: JOAN REVILLAS

El ple de l’Ajuntament de Tortosa d’ahir al vespre va aprovar la modificació de l’ordenança fiscal per renovar la gratuïtat de la primera hora de la zona blava de la ciutat a través de l’aplicació mòbil Aparcar Tortosa.

La mesura es va començar a aplicar el passat mes d’agost, dins del pla de reactivació econòmica contra la Covid-19 de l’Ajuntament de Tortosa. Segons ha explicat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, la voluntat és allargar la mesura de forma «il·limitada» fins que la situació econòmica millori. «L’objectiu és impulsar el dinamisme de l’activitat comercial», va valorar ahir l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

La gratuïtat de la primera hora d’estacionament estarà en marxa després del període d’exposició pública. Amb la gratuïtat de la primera hora de la zona blava, l’Ajuntament de Tortosa deixarà d’ingressar al voltant 120.000 euros aquest 2021.

També cal recordar que l’Ajuntament destinarà fins a 400.000 euros en bons que permetran que els clients es puguen descarregar 20 euros de descompte a consumir al comerç local, la qual cosa suposarà injectar fins a 1.200.000 euros als establiments, que, com ha recordat Roigé, «estan passant per un molt mal moment».

El ple d’ahir al vespre també va aprovar l’autorització d’una operació de crèdit de 350.000 euros a l’Empresa Municipal de Serveis Públics. Així, es preveu invertir 250.000 euros en la substitució de la canonada d’aigua des dels pous del parc municipal Teodor González al dipòsit de Santa Clara. També s’invertiran 12.000 euros per a la instal·lació d’energia solar fotovoltaica a Campredó, uns altres 12.000 per canalitzar les aigües residuals del Polígon de Campredó i 22.000 euros per continuar amb l’anàlisi de les mostres d’aigua per la Covid. La sessió plenària també va aprovar, entre d’altres, la moció de Ciutadans per demanar recursos per al delta de l’Ebre i rebutjar el pla de protecció del govern espanyol.

Comentarios

Lea También