Tortosa renova la xarxa de subministrament d’aigua

Els treballs han permès actualitzar l’estació de bombament del parc
i continuaran amb la substitució de la canonada fins a Santa Clara

M.MILLAN

Whatsapp
Les infraestructures renovades, ahir.  FOTO: JOAN REVILLAS

Les infraestructures renovades, ahir. FOTO: JOAN REVILLAS

Aigües de Tortosa ha finalitzat les obres de millora i renovació a l’estació de bombament d’aigua situada al parc Teodor González. Els treballs han permès substituir per complet les bombes existents, la caldereria d’acer inoxidable i els equips de potència, amb la qual cosa també s’ha millorat l’eficiència energètica de l’equipament. L’actuació va començar al febrer i ha tingut un cost de 153.000 euros.

Aquesta instal·lació, que abasteix una gran part de la ciutat, ha estat en funcionament de manera ininterrompuda des del 1975. «Amb l’actuació integral feta ara se n’allarga la vida útil durant unes quantes dècades més», assegura l’alcaldessa, Meritxell Roigé.

Les millores continuaran ara amb la renovació de la xarxa que connecta aquests pous amb el dipòsit situat al barri de Santa Clara. El projecte, amb una dotació de 250.000 euros, arrencarà a finals d’any i es durà a terme per fases. Ha de permetre substituir l’actual canonada, de 2,5 metres de diàmetre i de fibrociment, per una de nova feta amb fundició dúctil i de 3 metres d’amplada. La canonada discorre pel centre de la ciutat des del pont de la Via Verda fins al carrer Sant Ildefons, per baix del carrer Teodor González i travessant l’avinguda de la Generalitat. Posteriorment es completarà el tram fins a la connexió amb el dipòsit de Santa Clara. Els treballs preveuen els serveis d’arqueologia, ja que es coneix que el traçat passa prop de l’antiga muralla de tancament de la ciutat.

Aquesta actuació no suposarà cap afectació al subministrament dels abonats, ja que es podrà garantir mitjançant un bypass amb el dipòsit situat al turó de l’hospital.

Unes millores que se sumen als sistemes pioners ja en funcionament que permeten detectar la presència de coronavirus a la ciutat i localitzar a distància les fuites que es puguen produir a la xarxa.

Comentarios

Lea También