Tortosa retira la pancarta per la llibertat dels presos i els llaços grocs de la façana de l’Ajuntament

L’agrupació local de Ciutadans havia denunciat els fets a la Junta Electoral de zona

26 marzo 2019 09:10 | Actualizado a 30 marzo 2019 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa ha retirat la pancarta amb el lema ‘Llibertat presos polítics’ i els llaços grocs que penjaven de la façana de l’edifici consistorial d’acord amb el requeriment de la Junta Electoral de zona.

Dilluns a la tarda, aquest òrgan va donar dotze hores al consistori perquè despengés els símbols arran d’una denúncia de l’agrupació local de Ciutadans.

La formació taronja s’havia queixat que la pancarta era “partidista” i que el consistori incomplia les resolucions que demanaven “garantir la neutralitat dels edificis públics en període electoral”. Fonts municipals han explicat que el consistori ha retirat els símbols, tal com va fer amb motiu de les eleccions del 21-D, però que es tornaran penjar després dels comicis.

En les últimes setmanes, diversos ajuntaments de la província de Tarragona també han retirat pancartes. Aquest és el cas de Torredembarra, El Catllar i Creixell. 

Torredembarra descuelga la pancarta en apoyo a los presos

El Ayuntamiento de Torredembarra ha descolgado la pancarta con el lema 'Llibertat presos polítics' de la fachada del Castell, cumpliendo así con el requerimiento de la Junta Electora de zona de El Vendrell. En el pleno de este jueves, el alcalde Eduard Rovira (ERC) avanzó que acataría la resolución dictada por la junta a raíz de una reclamación hecha por el grupo municipal de Cs.

El Catllar cambia la pancarta de apoyo a los presos por tiestos con flores amarillas en los balcones del Ayuntamiento

El Ayuntamiento del Catllar ha retirado la pancarta que incluía un lazo amarillo y la frase 'Llibertat preses i presos polítics' de la fachada del consistorio. Según fuentes municipales, el cartel se ha descolgado dentro del plazo de 12 horas que este miércoles le había dado la Junta Electoral de zona de Tarragona y, además, se han presentado alegaciones.

Comentarios
Multimedia Diari