Tortosa reviu el Setge de fa 300 anys de la Guerra de Successió

Una setantena d’actors de l’Associació Miquelets de Catalunya han portat a terme recreacions aquest cap de setmana a Tortosa, amb cavalls, foc d’artilleria i vistosos uniformes

19 marzo 2018 10:10 | Actualizado a 19 marzo 2018 21:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

"Preparats. Apunteu... Dispareu!». Pólvora, foc, uniformes i polseguera. Els moribunds reben l’extremunció del mossèn. Els vius apunten a mort contra l’enemic. Després de molts trets, els uniformes blaus, els austriacistes, van retrocedint davant les forces dels borbònics, de color blanc. Són algunes escenes de les quals es va poder gaudir aquest cap de setmana a Tortosa, gràcies a la recreació dels Miquelets. El fort vent que ahir bufava a la ciutat, més encara a les Avançades de Sant Joan, va ajudar encara més a recrear i escenificar els combats que es van poder viure fa 300 anys durant la Guerra de Successió.

Aquesta recreació històrica busca consolidar-se amb una voluntat pedagògica i amb l’objectiu de promoure la cultura i la història de la ciutat. Les jornades van començar dissabte, amb la desfilada dels grups de recreació fins a la plaça de l’Ajuntament. Després es va iniciar el desembarcament i la batalla a la zona de l’embarcador. A la tarda també va tenir lloc la visita guiada, que oferí l’Associació Amics dels Castells, i que enguany tingué com a escenari el Castell de Tenasses i Sant Joan. La batalla de les Avançades, representada dissabte a la tarda i diumenge al migdia, com a novetat va incloure unitats de cavalleria del règim de Sant Jordi, foc d’artilleria i pirotècnia. Abans de la batalla, també es van donar moltes explicacions al públic, sobretot dels uniformes dels soldats, que lluïen tot tipus de detalls. 

En aquesta edició, hi han participat entre 60 i 70 recreadors de diferents associacions coordinats per l’Associació Miquelets de Catalunya, fundada l’any 2005 amb la intenció de fer reviure i honorar els soldats i civils que van defensar les lleis, drets, llibertats i institucions catalanes.

Comentarios
Multimedia Diari