Tortosa s'oposa a un transvasament des del canal Segarra-Garrigues

El plenari de l'Ajuntament també aprova canviar el nom de la plaça Joaquín Bau i retirar-li la medalla d'or de la ciutat

19 mayo 2017 15:46 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El ple de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat per unanimitat de tots els grups una moció de rebuig a un transvasament cap a les conques internes de Catalunya. La proposició ha estat presentada pel grup de Movem arran de l’acord de Rialb, que preveu l’abastament d’aigua del Segre a una trentena de poblacions de la Conca de Barberà, l’Anoia i la Segarra, a través del canal de regadiu Segarra-Garrigues. La moció ha estat acordada finalment amb la resta de forces (PDeCAT, ERC, PSC, CUP i PP), amb algunes modificacions. Així, finalment el text no s’oposa directament a aquest acord de Rialb, sinó que mostra el rebuig de l’Ajuntament de Tortosa «a qualsevol transvasament de la conca de l’Ebre cap a les conques internes de Catalunya».

A més, insta la Generalitat a garantir que l’ús de l’aigua del canal Segarra-Garrigues es limiti a dins de la conca de l’Ebre, i també reclama al govern que dugui a terme un estudi més complert de les necessitats d’aigua de boca dels municipis afectats per les deficiències d’abastament fora de la conca de l’Ebre i «a buscar alternatives basades en els principis de la nova cultura de l’aigua», segons ha detallat el portaveu de Movem Tortosa,Jordi Jordan.

L’alcalde de la ciutat, Ferran Bel, ha destacat la unanimitat que «una vegada més hi ha hagut al ple de Tortosa conta qualsevol transvasament», mentre que el portaveu de la CUP, Xavier Rodríguez, ha demanat a tots els grups que facin pedagogia sobre aquesta problemàtica, entre els seus respectius partits a nivell nacional.

Joaquín Bau

Entre altres propostes, el ple també ha aprovat la moció de la CUP, pel canvi de nom de la plaça Joaquín Bau i la retirada de tots els honors que li va concedir l’Ajuntament.

Bau, alcalde de Tortosa entre el 1925 i el 1930, durant la dictadura de Primo de Rivera, va tenir importants càrrecs públics en el anys de la Guerra Civil espanyola i la darrera etapa del franquisme.

Comentarios
Multimedia Diari