Tortosa suspèn ExpoEbre i ajorna la inauguració de la Capital Cultural

L’Hospital de Jesús ha de reestructurar el servei per l’augment d’ingressos Covid  i el positiu de 23 professionals

25 enero 2021 15:53 | Actualizado a 25 enero 2021 17:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A Tortosa s’han diagnosticat  durant el present mes de gener 480 casos positius de Covid-19, 228 dels quals en el decurs de l’última setmana. L’incessant degoteig de casos positius, amb una mitjana diària de 30, i l’elevat risc de rebrot, de 972 punts, han portat el govern municipal a definir mesures afegides a les restriccions decretades pel Procicat. Així, se suspenen o ajornen els actes culturals presencials previstos per als propers dies. És el cas del lliurament dels reconeixements als 7 Tresors del Patrimoni Cultural o a l’acte inaugural de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021, que es reprogramarà durant el mes de febrer. El concert del grup Buhos previst per aquest divendres 29 de gener s’ha reprogramat per al 24 d’abril. 
Donat el context actual, l’Ajuntament de Tortosa també ha decidit suspendre enguany la celebració de Festast, la fira alimentària que se celebra cada dos anys al mes de març, i el veterà certamen multisectorial ExpoEbre, a principis de maig. 
«Cal que la ciutadania extreme les precaucions i que limite les interaccions socials, si és possible, només a l’àmbit de convivència familiar. Tenim els centres de salut molt tensionats per l’elevat nombre de casos, que estan comportant moltes hospitalitzacions i una ocupació molt elevada de les unitats de cures intensives», remarcà l’alcaldessa, Meritxell Roigé, aquest dilluns en una compareixença amb el primer tinent d’alcalde, Enric Roig. En aquest sentit, Roigé informà que actualment hi ha 17 grups escolars confinats al municipi. En el cas de l’Institut Escola Daniel Mangrané de Jesús, fins a 90 alumnes es troben en aïllament pel positiu d’una monitora del menjador. 
La situació també preocupa al l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, de caire sociosanitari i titularitat municipal. Segons detallà Roigé, hi ha 54 pacients ingressats per Covid-19 i 6 positius usuaris del servei de nefrologia, «les xifres més altes fins ara de tots els mesos de pandèmia». També hi ha 24 professionals positius i 19 més en aïllament, el que ha obligat a reestructurar els serveis, amb torns de 12 hores. 

Campredó

També l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de Campredó ha decidit prendre mesures més restrictives, tancant els equipaments municipals, esportius i lúdics; els espais públics com la plaça i els edificis històrics;  l’ajornament de tota activitat pública a l’Ajuntament i el precintat de fonts i mobiliari urbà.

Pressió assistencial: 120 ingressats per coronavirus als hospitals ebrencs, 16 a la UCI

Actualment hi ha un total de 120 persones ingressades per Covid-19 al conjunt de les Terres de l’Ebre, segons dades del Departament de Salut, entre els hospitals Verge de la Cinta de Tortosa, la Santa Creu de Jesús, Comarcal d’Amposta i Comarcal de Móra d’Ebre. Es tracta d’una vintena de pacients més que el passat dijous 21 de gener. La UCI de l’Hospital Verge de la Cinta comptava ahir amb 20 llits ocupats, dels quals 16 corresponen a pacients Covid. 

 

Comentarios
Multimedia Diari