Tortosa tindrà dos trens més a Barcelona i es connectarà amb l’estació de l’AVE

La Generalitat incrementarà les freqüències diàries quan es posi en funcionament el desdoblament de la via entre Vandellòs i Tarragona. 8 trens en cada sentit s’aturaran a Tarragona ciutat i el Prat, i 4 seran semirràpids i pararan a la Secuita

11 mayo 2018 15:59 | Actualizado a 16 mayo 2018 12:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’estació de Tortosa incrementarà les freqüències diàries de trens a partir que el govern de l’Estat posi en funcionament el desdoblament del tram entre Vandellòs i Tarragona, actualment de via única, previsiblement a partir de la propera tardor.  Concretament, es preveu passar dels 10 actuals a 12 trens diaris en cada sentit de la marxa (24 en total), entre Tortosa i Barcelona. 8 dels 12, seguiran el trajecte actual i tindran parada a Tarragona ciutat i al Prat de Llobregat, per tal de poder connectar amb l’aeroport a través de Rodalies. Amb la doble via, el temps de trajecte, que ara és de mitjana de 2 hores i 25 minuts, s’escurçarà en deu minuts. 

La resta de combois diaris (quatre de Tortosa a Barcelona i quatre de Barcelona a Tortosa) seran trens semiràpids Àlvia. Tindran parada a l’estació de l’Aldea, a Cambrils, i l’estació de l’alta velocitat del Camp de Tarragona, des d’on aniran fins a Barcelona i on es podrà fer la connexió amb l’AVE a Madrid. En aquest cas, el trajecte entre Tortosa i la capital catalana tindrà una durada d’una hora i 48 minuts.  «D’aquesta manera, Tortosa també estarà connectada directament amb l’alta velocitat», ha destacat l’alcaldessa de la ciutat, Meritxell Roigé, qui ha donat a conèixer aquestes novetats al voltant del transport públic ferroviari després de reunir-se amb el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font. 

Actualment, i mentre no es posa en marxa el tram de doble via pendent al Camp de Tarragona, el Departament de Territori i Sostenibilitat paga més de dos milions d’euros a l’any perquè els trens Euromed tinguin parada a les Terres de l’Ebre (concretament a l’Aldea), per connectar el territori amb la capital catalana  al mateix preu que un tren de Rodalies de la línia R16. 

En aquest sentit, l’alcaldessa de Tortosa ha reclamat al Ministeri de Foment i la companyia Renfe que mantinguin l’aturada dels Euromed a les Terres de l’Ebre un cop es posi en marxa la doble via,  i s’acabi la subvenció de la Generalitat. «Amb el preu habitual dels Euromed i que l’usuari pugui viatjar amb aquests trens tant cap a Barcelona com cap a Castelló i València, a diferència del que passa ara». «L’usuari ha de tenir diversitat d’opcions i poder triar en quin tren vol viatjar segons les seves necessitats», remarca Meritxell Roigé. 

Comentarios
Multimedia Diari