Más de Ebre

Tortosa tindrà una casa per acollir infants víctimes de violències sexuals

El nou recurs seguirà el model nòrdic Barnahus, que ja funciona de forma pilot a Tarragona

Diari de Tarragona

Whatsapp
La consellera visitant Creu Roja Tortosa. Foto: Joan Revillas

La consellera visitant Creu Roja Tortosa. Foto: Joan Revillas

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha manifestat la voluntat del Departament d’impulsar a Tortosa un centre adreçat a infants i adolescents que hagin estat víctima d’abusos sexuals. El nou recurs seguirà el model nòrdic de Barnahus (cases d’infants), que ja funciona de forma pilot a Tarragona i és pioner a l’Estat.

Així ho ha anunciat la consellera després de reunir-se amb l’alcaldessa del municipi, Meritxell Roigé, acompanyada pel director territorial de Drets Socials a Terres de l’Ebre, Felip Monclús, i el delegat del Govern a Terres de l’Ebre, Albert Salvadó. Cervera ha explicat que el nou centre donarà servei al conjunt de les Terres de l’Ebre. “La xarxa de Barnahus és un dels projectes que més ens interessa impulsar. Volem implementar aquest model arreu del territori, a totes les vegueries”, ha remarcat. “Es tracta d’un recurs que posa l’infant víctima d’abusos sexual al centre, perquè permet treballar en un espai amable tots els serveis d’atenció que necessita. En aquest sentit, són els diversos actors (Mossos, Justícia, Salut, etc.) els qui es desplacen a aquest espai, en comptes de fer anar al nen a diversos recursos”, ha subratllat Cervera.

El Departament i el consistori tortosí s’han emplaçat a seguir treballant per fer realitat el projecte. En aquest sentit, l’Ajuntament està valorant diversos espais possibles on ubicar aquest nou servei.

La consellera després també s'ha desplaçat a Deltebre, on ha visitat l'espai de Creu Roja.

Comentarios

Lea También