Tortosa transforma l’antiga fàbrica Indo en un espai cultural

Els Castellers de Tortosa i la Colla de Diables
i Tambors Lo Golafre ja tenen els seus respectius espais per trobar-se i assajar

12 marzo 2020 10:10 | Actualizado a 13 marzo 2020 11:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’antiga fàbrica Indo de Tortosa, a Ferreries, s’està convertint en un espai cultural per a la ciutat. Així, les obres avancen a bon ritme per transformar aquesta nau industrial en sales de diversa utilitat on algunes de les entitats culturals de la ciutat puguen tenir la seua seu i assajar.

En concret s’hi estan instal·lant els Castellers de Tortosa i la Colla de Diables i Tambors Lo Golafre, que ara tenen dos grans sales respectivament, amb el seu material i un ample espai on assajar adaptat a les seues necessitats.

Així per exemple la sala dels Castellers compta amb un espai amb un sostre de gran alçada per poder formar els castells, i una gran xarxa i matalassos perquè la colla puga assajar amb seguretat.

L’edifici de la fàbrica Indo va ser adquirit a la Generalitat de Catalunya per part de l’Ajuntament de Tortosa el 2018, per 255.000 euros en diverses annualitats.

«Hem anat habilitant l’espai perquè estava en unes condicions deplorables i per donar resposta a entitats de la ciutat que no teníen un espai propi, i seguirem habilitant altres espais en funció de la demanda», va explicar ahir l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

Des de fa setmanes que es treballa per crear espais, fer accessos, lavabos... per crear espais per a aquestes entitats que, a més, podran aparcar amb facilitat just al costat de la fàbrica. Així, ara mateix l’espai habilitat i que s’usarà amb aquestes dos entitats instal·lades és un 20% del total de la fàbrica, de forma que l’espai disponible és molt gran per a possibles ampliacions. L’Ajuntament hi ha destinat en la reforma una partida de 50.000 euros el 2019 i 50.000 euros més aquest 2020.

El president de l’Associació de Veïns de Ferreries, Joan Carles Bonfill, ha valorat molt positivament la transformació d’aquest espai ja que d’aquesta forma «guanyem un equipament per al nostre barri i a més que aquest edifici hagués pogut resultar insegur amb el temps». Bonfill ha remarcat que l’activitat al centre comportarà més gent al barri i dinamisme a la zona de Quatre Camins.

El president dels Castellers de Tortosa Ivan Boix agraïa a l’Ajuntament de Tortosa la tasca feta. «Ara podrem assajar en millors condicions i seguirem treballant per créixer com a colla», afirmava. De la mateixa manera, Carles Montesó de Lo Golafre destacava que feia molts anys que l’entitat tenia aquesta demanda. «Els grups milloraran, ja que ara tenim un lloc de trobada que ens farà créixer, i per a la ciutat crec que també és molt bo», va expressar.

Comentarios
Multimedia Diari