Tortosa trasllada l'embarcador del riu Ebre al centre de la ciutat

El projecte s'emmarca en el projecte Xarxa Ebrebiosfera i inclou la prolongació del passeig fluvial a la riba esquerra de l'Ebre

19 mayo 2017 23:43 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’embarcador fluvial de Tortosa es traslladarà al centre de la ciutat, a la riba esquerra de l’Ebre a l’altura de la plaça Barcelona i el mercat municipal.

L’actual embarcador se situa a tocar del Museu de Tortosa (antic Escorxador) i s’havia de canviar d’ubicació per motius de seguretat a instàncies de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.

L’actuació inclourà el trasllat del pantalà i la prolongació del passeig fluvial arran del riu que comença al Club de Rem, amb l’objectiu de potenciar la navegació fluvial a la ciutat, tant en l’àmbit turístic com esportiu.

L’obra, prevista des de fa temps, serà ara possible a partir d’un conveni entre l’Ajuntament de Tortosa i el Consell Comarcal del Baix Ebre, dins del projecte Xarxa Ebrebiosfera.

Compta amb un pressupost de 90.000 euros, destinats al trasllat del pantalà flotant, de 2,5 x 12 metres, que quedarà unit a la riba del riu amb una passarel·la de 2 x 5 metres articulada amb superfície lliscant sobre la plataforma de formigó.

La disposició del nou embarcador facilitarà les maniobres d’atracar i desatracar dels vaixells, ja que s’hi poden acostar amb la proa a contracorrent.

L’obra també inclou la prolongació cap al nord, al llarg d’uns 70 metres, del passeig a tocar de l’aigua que comença al Club de Rem.

L’Ajuntament ha introduït com a millora al projecte el condicionament de les dues rampes de baixada a riu, situades davant del Mercat municipal, que incorporaran escales i barana de seguretat.

La reubicació de l’embarcador, més enllà de les millores de seguretat que comporta, pretén potenciar la navegació d’esbarjo al riu Ebre i convertir Tortosa en parada obligatòria i punt d’inici d’itineraris turístics.

L’alcalde, Ferran Bel, va remarcar ahir, en la presentació del projecte, que aquesta és una obra en clau de desenvolupament turístic de la ciutat i del territori, i va destacar la col·laboració entre administracions per tirar-la endavant. En aquest sentit, dels 90.135,22 euros d’inversió, 26.162,50 van a càrrec de la Direcció General de Turisme i 14.087,50 euros a càrrec de la Diputació de Tarragona, mentre que la resta seran aportats pel Consell Comarcal del Baix Ebre.

El president del Consell, Lluís Soler, va assenyalar per la seva banda que l’actuació «pretén impulsar el turisme a les Terres de l’Ebre, mitjançant la potencialitat de la navegació del riu, i dinamitzar també l’economia i oferir uns serveis de primera qualitat a la ciutadania i als visitants».

Per la seva banda, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idece) assumirà el dragatge del canal d’accés a l’embarcador, amb un pressupost d’uns 40.000 euros.

En aquest sentit, el director de l’Idece, Jordi Borràs, va reiterar que la nova ubicació de l’embarcador és molt més favorable tant des del punt de vista de seguretat, per al mateix pantalà, com per l’accessibilitat al centre urbà de Tortosa.

Comentarios
Multimedia Diari