Tortosa treu a licitació la piscina coberta per inaugurar-la el 2018

El cost de l'anhelada obra és de 5,5 milions d'euros i s'espera iniciar els treballs a finals de 2016, després la seva adjudicació

19 mayo 2017 18:40 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

En una sessió plenària tensa, l’Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir l’avantprojecte i la licitació del projecte i l’obra de la nova piscina municipal coberta i les instal·lacions esportives complementàries. L’actuació té un cost previst de 5,5 milions d’euros i es finançarà via préstec en una operació plurianual a tres anys. Les obres es preveu que puguin iniciar-se a finals de 2016 i s’executaran en dues fases: la primera amb un termini d’execució de 16 mesos i la segona amb una durada estimada de 5 mesos. L’objectiu és estrenar el complex durant el primer semestre de 2018.

El punt es va aprovar amb els vots de l’equip de govern de CiU i ERC, l’abstenció de Movem Tortosa i el rebuig del PSC. Els regidors del PP i la CUP no van poder assistir al plenari. El principal grup de l’oposició, Movem Tortosa, es va abstenir pel seu desacord en la font d’energia emprada per mantenir l’equipament. Els socialistes van insistir que el complex no contempla una piscina descoberta per a l’estiu.

Piscines i pistes de pàdel

El nou edifici estarà format per un únic volum de dues plantes amb uns espais interiors que busquen potenciar la transparència i la llum natural. La planta baixa estarà formada per la piscina, vestidors, zona d’spa, a més de la cafeteria, àrea d’administració i atenció al client. La piscina serà de dos vasos, un de principal de 8 carrers de 21x25 metres, amb una profunditat de 1,80 m, i un altre de complementari de 6x12,50 metres d’una profunditat màxima de 1,20 metres, amb zona humida-wellness en el seu perímetre i circuit d’aigües, bany de vapor, sauna i dutxes bitèrmiques.

Dins d’aquest espai hi haurà una zona d’observació situada en un dels extrems de la piscina, amb una graderia amb capacitat per a 240 espectadors. La zona d’aigües estarà connectada a l’exterior a través d’una obertura que donarà a una zona enjardinada.

Pel que fa als vestidors, n’hi haurà 6 (4 de grups i 2 de col·lectius), a banda dels d’àrbitres, infermeria i zona de dutxes. Aquests vestidors donaran servei no només als usuaris de la piscina, sinó també als del gimnàs i activitats de la planta superior. La planta baixa es completa amb quatre pistes de pàdel amb espai per instal·lar graderies desmuntables d’una capacitat de fins a 150 seients. A la primera planta s’ubicarà la zona esportiva, formada per una sala fitness-càrdio i tres sales polivalents per a activitats dirigides complementàries, amb visió sobre la piscina.

Tensió amb l’oposició

L’aprovació de les piscines va generar un intens debat al ple. El socialista, Enric Roig, va justificar el seu vot contrari, sobretot, per la inexistència en el projecte d’una piscina a l’aire lliure per als mesos d’estiu i l’aposta de les pistes de pàdel, «un esport minoritari», assegurà, enfront l’anhelada piscina descoberta.

L’alcalde, Ferran Bel, i el primer tinent d’alcalde, el republicà Felip Monclús, van explicar que un dels laterals de la piscina, de vidre, s’obrirà a l’exterior, a una àrea enjardinada que permetrà gaudir del bany. L’equip de govern insistí, a més, en la bondat que la propietat i gestió sigui pública davant la gestió privada de la piscina que, van assegurar, els socialistes prioritzen.

El cap de l’oposició, Jordi Jordan, de Movem Tortosa, advertí que només el 60 % de l’energia per mantenir l’equipament provindrà d’energies renovables, en concret d’energia solar, quan una nova normativa en vigor a partir de 2018 obligarà a que el 100 % de l’energia utilitzada en els espais públics sigui renovable. Movem Tortosa aposta per la biomassa, que permetria assolir aquest objectiu, però Bel va replicar que la biomassa genera CO2, el seu preu futur és incert, s’ha de comprar a diferència de l’energia solar «que és gratuïta» i que el percentatge de subministrament amb energia solar és del 80 per cent del total, cobrint la resta amb una caldera de gas.

A banda d’això, els dos grups van lamentar la «manca de voluntat» de consens per part de l’equip de govern i van recordar el «fracàs i ridícul» de l’anterior projecte de piscines, «que ha deixat la ciutat sense piscines descobertes durant set estius». Bel va admetre el fiasco de l’anterior projecte. «Hem fracassat perquè ho hem intentat, altres no van fer res», etzibà a l’oposició acusant-los de no haver promogut el projecte durant els anys que van governar.

Comentarios
Multimedia Diari