Tortosa ultima el nou contracte de la brossa, prorrogat fa dos anys

El consistori presentarà en breu l’esperat nou contracte de recollida de brossa i neteja viària, una part del qual es vol vincular als objectius assolits per l’adjudicatari en la recollida de la selectiva

19 septiembre 2017 14:30 | Actualizado a 20 septiembre 2017 17:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Tortosa detallarà aviat el plec de condicions del nou contracte de recollida d’escombraries i neteja viària de la ciutat. L’actual contracte porta dos anys prorrogat, fet que ha suscitat reiterades queixes de l’oposició. En la sessió plenària d’ahir, el regidor de Medi Ambient, Alfredo Ferré, detallà que el Govern local treballa en l’esperat nou contracte i que aquest es portarà properament al plenari municipal per a la seva discussió.

Movem Tortosa havia demanat en una moció la instal·lació més equilibrada i proporcional de papereres a tota la ciutat després de denunciar la seva escassa presència en diverses zones de la ciutat (al cèntric carrer Sant Blai hi hauria una paperera)  i la instauració de la figura de l’agent cívic per educar la ciutadania.
Ferré va respondre que el nou contracte de la brossa preveu moltes més papereres que les instal·lades avui i la figura d’un ambientòleg per educar en la millora del reciclatge de la brossa i en la neteja a la via pública. La moció va ser rebutjada amb els vots  del govern del PDeCAT i ERC.

L’alcalde, Ferran Bel, va admetre que li agradaria que el contracte hagués iniciat el procés de publicació. Una raó principal de l’endarreriment és la voluntat que l’empresa adjudicatària cobri una part del contracte en funció dels objectius assolits en la recollida selectiva.

I és que el nou contracte inclourà la recollida de totes les fraccions –resta i selectiva–, la neteja viària i la gestió de les deixalleries. D’aquesta manera es vol augmentar la taxa de la recollida selectiva, que se situa en un 24,83%, per sota del 34% assolit per poblacions catalanes similars. 

A banda, es renovaran contenidors i maquinària, i es milloraran els recursos humans per a la neteja dels carrers.

Propostes rebutjades

La resta de propostes dels grups municipals de l’oposició van ser rebutjades per la majoria del govern. El PP havia demanat crear una via verda cultural a la ciutat i el PSC l’estudi per a l’ordenació de l’eix comercial entre el carrer de Cervantes i la plaça d’Agustí Querol i la creació del voluntariat esportiu. Finalment, també es va rebutjar una moció conjunta de Movem Tortosa i la CUP que demanava la retirada de l’avantprojecte de la Llei de gestió assistència sanitària.

Voràgine ultracontroladora de Montoro’

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va aprofitar un punt de l’ordre de dia per criticar, una vegada més, la política de control financer del Ministeri d’Hisenda, qualificada de «voràgine ultracontroladora de Montoro».

Bel es referia al decret que ha hagut de signar abans del 15 de setembre per informar el Ministeri de les línies fonamentals del pressupost 2018. «Aprovem el decret per evitar que se’ns intervinguin els comptes com han fet amb la Generalitat de Catalunya», va etzibar. «Aquest decret, cal aclarir-ho, no ens obliga en res, informem de les línies del pressupost de l’any vinent però serà al novembre quan aprovarem en sessió plenària el pressupost».

En un altre punt de l’ordre del dia, el govern local va aprovar la nova distribució plurianual de la despesa de l’obra de construcció de les noves piscines municipals de Tortosa. Així, el 2017 la despesa prevista en l’execució de l’obra és d’1,69 milions d’euros, de 3,05 milions d’euros el 2018 i, finalment, de 234.273 euros l’any 2019.

Finalment, el Govern local va aprovar el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible del municipi de Tortosa en el marc del pacte d’alcaldes contra el canvi climàtic.

Comentarios
Multimedia Diari