Tortosa vol aprovar un pressupost de 75,8 milions

El govern municipal busca el suport d’almenys un grup de l’oposició per tirar-lo endavant i rellançar l’economia postpandèmia i no seguir fent modificacions pressupostàries com fins ara

14 diciembre 2021 19:40 | Actualizado a 15 diciembre 2021 14:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Govern municipal de Tortosa portarà a ple uns nous pressupostos per al 2022. Fins ara, s’havia prorrogat el del 2019, que s’ha anat treballant amb modificacions pressupostàries.

Encara no hi ha data del ple perquè ara l’equip de govern iniciarà una altra ronda de contactes amb tots els grups, amb l’objectiu de comptar amb suport i poder aprovar-los. «Ara les circumstàncies són diferents per diversos motius. I a més enguany disposem d’uns ingresos que Tortosa pot tenir i que si no hi ha un pressupost no es poden aprofitar», ha explicat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

L’Ajuntament de Tortosa preveu un pressupost de 75,8 milions d’euros per al conjunt del grup municipal, dels quals 35,8 milions corresponen a l’Ajuntament. Això representa un increment de més de 5,3 milions repartits en els diferents ens municipals, que principalment van a parar a GESAT i Tortosa Salut, amb 4,6 milions d’euros d’augment, per al funcionament de l’hospital de la Santa Creu i la Clínica Terres de l’Ebre.

Roigé ha insistit en què es basa en un pressupost tècnic, sense inversions, excepte a la via pública, i sense préstecs ni endeutaments. «No fer pressupost no s’entendria. Altres administracions s’han posat d’acord. És el moment de donar suport a la reactivació econòmica. No seria un «no» a l’equip de govern… seria un «no» a tota la ciutadania de Tortosa».

Els increments són possibles sense haver apujat els impostos i també sense haver de concertar cap nou préstec. Es preveu una incorporació extraordinària d’ingressos, de 3,8 milions d’euros: es tracta, d’una banda, dels recursos procedents de l’increment del 13% en la participació dels tributs de l’Estat i, també, d’un major ingrés pels impostos i taxes d’obres derivats de les noves activitats econòmiques generades durant els últims anys a la ciutat. Uns ingressos que per disposar-los cal haver aprovat el pressupost.

El pressupost municipal destina gairebé un 28% més de recursos al vessant social. «És el pressupost amb més despesa social de la historia de Tortosa», ha confirmat Roigé. Els comptes dupliquen les aportacions que l’Ajuntament destina a Creu Roja, per a la prestació del Servei d’Acollida Integral, i també a Càritas, pel servei de Tiquet Fresc, entre d’altres. El pressupost proposat concentra tot el capítol d’inversions en actuacions de millora de la via pública, carrers, camins i supressió de barreres arquitectòniques.

Per la seua banda el primer tinent d’alcalde, Enric Roig, ha destacat que és un pressupost «centrat en les persones». «Creiem que en un moment de postpandèmia és el pressupost que cal», ha dit.

Els comptes també preveuen un augment de més del 50% en Cultura. En aquest àmbit destaca la celebració de l’any Felip Pedrell o la 25a edició de la Festa del Renaixement. També s’incrementa en un 25% els ajuts per a la rehabilitació d’immobles al centre històric i es crea una nova línia de subvencions per a la retirada d’amiant. A més, hi ha un 20% més d’aportacions a les EMD i pobles de Tortosa.

Comentarios
Multimedia Diari