Tortosa doblarà ajuts a entitats socials i crearà bons comercials

L’Ajuntament impulsarà noves campanyes de consum de comerç local. L’alcaldessa, Meritxell Roigé, xifra en 3,8 milions d’euros l’impacte econòmic de la covid-19 en les arques municipals

18 febrero 2021 18:45 | Actualizado a 19 febrero 2021 09:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa ha anunciat noves ajudes per a diferents sectors i entitats per a aquest 2021 davant l’allargament de la crisi derivada de la covid-19.
Així, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que davant la continuïtat de la pandèmia i la «situació complexa» es tornaran a doblar ajuts a entitats socials com Càritas i Creu Roja així com a programes d’ajuts a la pobresa energètica, adquisició de llibres escolars, productes farmacèutics o atenció a la violència masclista.
«Veiem que com a Ajuntament cal continuar donant una resposta en l’àmbit econòmic i amb polítiques socials perquè ningú no es quede endarrera», va valorar ahir l’alcaldessa.
Aquest 2021 es tornaran a doblar les ajudes a l’alimentació i es tornaran a doblar les aportacions extraordinàries dels programes socials. L’alcaldessa ha explicat que Aigües de Tortosa garanteix el subministrament d’aigua a les famílies vulnerables, no portant a terme talls en cas d’impagament. 
Així mateix en el sector de la cultura es doblarà de nou l’ajuda aquest 2021 i se seguiran impulsant campanyes de promoció de consum local per enfortir el sector comercial de la ciutat. 
En aquest sentit, l’alcaldessa de Tortosa va anunciar ahir que es crearan uns bons comercials amb els quals obtenir fins a 20 euros de descompte per promoure les compres en les botigues i comerços de la ciutat. L’acció es porta a terme en col·laboració amb la Cambra de Comerç i la Federació de Comerç i Serveis Tortosa Més i suposarà fins a 400.000 euros en bons de descompte, que repercutirà en més d’un milió d’euros per al comerç local.
Fa pocs dies va finalitzar el període en el qual la primera hora de la zona blava de la ciutat era gratuïta. Ara, es tornarà a instaurar després que el ple n’aprove la modificació pressupostària al març.
D’altra banda, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va xifrar en 3,8 milions d’euros l’impacte econòmic que la pandèmia de la covid-19 ha suposat per a les arques municipals aquest passat 2020. 
Una xifra que inclou tant la inversió en elements de protecció i teletreball dels empleats municipals com les exempcions de taxes per a establiments i fires, campanyes i ajuts a comerços, subvencions a entitats o serveis de neteja. 
Tot i que la situació de contagis i de pressió assistencial s’ha reduït a la ciutat, l’alcaldessa va fer ahir una crida a no baixar la guàrdia i a seguir respectant les mesures de seguretat. L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta continua tenint a la UCI 22 ingressats, de forma que la situació «continua sent greu».

Mobilitat per tot l’Ebre

L’alcaldessa ha tornat a demanar, com l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre, que les restriccions de mobilitat no siguen comarcals sinó de regió en el cas de les Terres de l’Ebre. «Som un territori que no té res a veure amb l’àrea metropolitana i necessitem moure’ns per les quatre comarques», ha dit.

Comentarios
Multimedia Diari