Tot a punt per a les jornades de l’escamarlà i l’ostra a la Ràpita

La proposta gastronòmica s’oferirà del 6 al 23 d’abril a deu restaurants del municipi, amb menús molt variats d’entre 28 i 40 euros

23 marzo 2018 10:01 | Actualizado a 26 marzo 2018 10:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sant Carles de la Ràpita acull les Jornades Gastronòmiques de l’escamarlà i l’ostra arrissada, productes que es podran degustar des del dia 6 fins al 23 d’abril en 10 restaurants de la població. Els establiments prepararan menús molt variats amb preus que oscil·len entre els 28 i els 40 euros.

Aquest és el primer any que s’incorpora l’ostra a les jornades gastronòmiques de la Ràpita, un dels productes estrella de la badia dels Alfacs, amb l’objectiu de potenciar el seu consum. La presidenta del Col·lectiu de Cuina de la Ràpita, Imma Bòria, destaca que és un producte mariner amb moltes possibilitats. «Hi ha certa predilecció per menjar-la viva, simplement acompanyada amb un rajolí de llimona, però a poc a poc l’oferta de plats amb ostra cuinada s’amplia perquè també hi ha un sector de la població que ho demana». 

També es podrà degustar l’escamarlà, un dels productes mariners amb més prestigi, que forma part de les jornades en la seva sisena edició. Malgrat tenir certes limitacions gastronòmiques, se’n treu gran varietat de plats i intensitat de gust. En els últims anys han caigut les captures, i això fa que el seu preu hagi augmentat. Tot i això, els restauradors prepararan menús molt variats, mantenint els preus habituals

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, destacava que «la línia a seguir és aquesta, crear esdeveniments al llarg de tot l’any que acabin generant un impacte positiu al nostre municipi».

Comentarios
Multimedia Diari