Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tranquil·litat a Tortosa on la gent vota als seus col·legis

L'escriptor Manel Ollé respon als Mossos, mentre la ciutadania esperava davant un col·legi, que feien un recital de poesia

Marina Pallás

Whatsapp
Una tortosina depositant el seu vot aquest matí a Tortosa. Foto: Marina Pallás

Una tortosina depositant el seu vot aquest matí a Tortosa. Foto: Marina Pallás

Entre les 5 i 5.30 hores de la matinada, desenes de persones han començat a esperar davant les portes dels col·legis electorals de Tortosa, que han obert tots, i els tortosins, tot i que de forma lenta, poden votar amb calma.

A la plaça de l'Ajuntament de Tortosa, cap a les 7 hores han acudit una parella dels Mossos d'Esquadra. Han preguntat als veïns concentrats si podien passar i, davant la negativa, han aixecat acta conforme no podien entrar. Hores més tard, passades les 9 del matí, tornarien a intentar-ho. Els veïns s'han agrupat de forma més conjunta i han tornat a cridar "no!" davant la pregunta "ens deixeu passar?". 

Qui s'ho mirava tot amb detall era un observador francès, Nicolas Garcia, ex alcalde d'Elna durant 15 anys. "Estic vivint el dia d'avui amb confiança. Espero que es puga votar tranquil·lament", ha explicat. "Certament, hi ha més Guàrdia Civil aquí ara mateix que quan hi havia Franco. També hi ha una certa por. Estic aquí per comprovar que les coses passen bé. Europa té aquest deure. És terrible com ha actuat el Govern de l'Estat, quan la gent només vol votar".

A les 9.20 hores els ciutadans s'impacientaven per no poder votar encara i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha fet una crida a la calma i a la serenor. 

Curiosament, on més concentració dels Mossos d'Esquadra hi ha hagut aquest matí a Tortosa ha sigut al col·legi electoral de la UNED, amb tres furgons. S'han format llargues cues per votar. Des de les 5 de la matinada que hi havia un grup de persones esperant. En aquest carrer, en aquestes hores de la matinada, s'han creuat els vehicles i els joves que baixaven de festa de la zona d'oci nocturn amb els que esperaven per votar i s'han sentit crits a favor de la independència. 

Els Mossos d'Esquadra han tingut molta presència a la UNED. Foto: Marina Pallás

D'entre la ciutadania que esperava a les portes de la UNED hi havia el professor i escriptor Manel Ollé. Quan han arribat els Mossos d'Esquadra i han preguntat què feien i si podien passar, Ollé ha respost que feien un 'recital de poesia' i tot seguit ha arrencat a recitar de memòria L'ombra rogenca de la lloba, de Gerard Vergés. Davant d'aquest fet inesperat, els Mossos s'han retirat unes passes endarrera i els ciutadans han seguit esperant que el col·legi pogués obrir.

També en aquest col·legi electoral hi havia l'escriptor i professor Manuel Pérez Bonfill, de 91 anys, fill predilecte de la ciutat i que va patir la repressió franquista fins i tot amb la presó. Un dels moments més emotius que s'ha pogut viure aquest matí a Tortosa ha sigut quan Pérez Bonfill ha votat i, en sortir de l'edifici, tota la multitud allí present l'ha aplaudit commocionada i, alguns, amb llàgrimes als ulls.

L'escriptor Manel Pérez Bonfill, aplaudit amb emoció en sortir de votar. Foto: Marina Pallás

A hores d'ara, la resta de col·legis electorals voten amb normalitat a la ciutat.

Temas

Comentarios

Lea También