Traslladen la vaca Margarita a un santuari d’animals per salvar-li la vida

El Hogar ProVegan entrega a la Generalitat 160.000 signatures per evitar el sacrifici de l’animal, que va viure a Tortosa

24 mayo 2017 16:18 | Actualizado a 26 mayo 2017 17:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La trista història de la vaca Margarita no fa més que complicar-se. El santuari d’animals El Hogar ProVegan de Tarragona va recollir més de 160.000 firmes a la plataforma Change.org per evitar que la Generalitat sacrifique demà a la vaca Margarita, que va viure quatre anys a Tortosa. Ara, els animalistes l’han traslladat al santuari d’animals que tenen a Marçà, al Priorat. 

Ahir van fer entrega d’aquestes 160.000 signatures al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació  i per la tarda van concentrar-se davant el Palau de la Generalitat per evitar el sacrifici de l’animal. «Volem que el govern ens sente. Ni Salut ni Ramaderia ens han fet cas», explica al Diari Elena Tova, d’El Hogar ProVegan.

Margarita és una vaca de lídia que vivia en una finca de Tortosa des de fa 4 anys, quan un ramader la va regalar a un amic que tenia una finca on pogués viure tranquil·la. El propietari, però, no la va registrar en considerar-la un animal de companyia (sembla que la vaca té un caràcter molt dòcil i era molt coneguda entre els veïns) i no un animal de bestiar o d’explotació. La seua explotació era de cavalls, i una veïna el va denunciar.

El propietari va rebre una sanció de 600 euros i se li va comunicar que se sacrificaria la vaca. El propietari va cedir l’animal a El Hogar ProVegan. «Ara la multa ha pujat a 3.000 euros i igualment volen sacrificar a Margarita», explica Elena Tova. «Sí, correcte, el propietari va cometre un error en no registrar l’animal, però  la llei és pel que fa als animals de bestiar i no de companyia. Es tracta d’un animal completament innocent».

«No deixarem que la maten i no pararem fins que s’ature aquesta injusta mesura contra un animal innocent».

Per la seua banda, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació assegura que està treballant amb el propietari de la vaca Margarita per trobar una solució per evitar el sacrifici  de la vaca, que no té cap mena d’identificació ni la documentació sobre el seu historial veterinari i situació sanitària.

El risc sanitari, clau

Des del Departament d’Agricultura, informen que acreditar la traçabilitat i complir amb els programes de sanitat animal és responsabilitat del propietari dels animals, i que l’Administració té l’obligació de garantir que es compleixen tots els requisits sanitaris i de benestar previstos a la normativa, europea, estatal i catalana, per tal de garantir que no hi ha riscos per a la seguretat alimentària, la salut pública ni la sanitat animal.

Segons el Departament, l’objectiu és evitar que aquests animals suposen un risc sanitari, puguen acabar propagant malalties o entrant en la cadena alimentària sense les garanties necessàries.

Aquest seria, al seu parer, el cas de la vaca Margarita, tot i que els animalistes expliquen que és un animal de companyia i no pas d’explotació i que en qualsevol cas es té en quarantena l’animal al santuari i amb unes condicions específiques. 

«A dia d’avui no només no s’ha pogut acreditar l’estat sanitari, la identificació i procedència de l’animal, sinó que aquest ha estat traslladat, sense autorització, a un Santuari d’animals, amb la qual cosa s’ha forçat una situació que encara complica més la resolució del conflicte», ha emès per la seua banda el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

 

Comentarios
Multimedia Diari