Treballadors i usuaris reclamen uns bons accessos a l´hospital de la Cinta de Tortosa

En marxa una campanya per reclamar escales mecàniques o un ascensor, i un millor servei de bus

19 mayo 2017 22:50 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La ubicació de l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa, a dalt d’un turó, dificulta l’accés al centre dels usuaris, ja sigui a peu, en bus o cotxe particular.

Si s’hi vol arribar a peu, existeixen unes escales des de la part alta del carrer Sant Blai que no són aptes per a gent gran, persones amb mobilitat reduïda o cotxets de nadons. Pel que fa als aparcaments, tot i l’ampliació fa uns anys a la zona d’un fossat (el centre es troba entre antigues fortificacions), les places continuen sent insuficients i es manté el col·lapse a determinades hores del dia.

Hi ha un servei de bus que porta fins a l’hospital, «però les connexions amb els barris i pedanies de Tortosa no són bones i l’estat de la parada no és adequada per al tipus d’usuaris, molts d’ells gent gran i persones amb mobilitat reduïda», comenta al Diari Cinta Sarroca, delegada del sindicat sanitari CATAC-CTS a l’hospital de Tortosa.

Aquest sindicat ha iniciat una campanya de recollida de signatures de suport a una moció popular per reclamar aquests millors accessos, fent front comú amb diversos col·lectius de la ciutat, entitats i especialment amb la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa, la qual fa temps que planteja també aquestes millores.

En concret, reclamen a l’Ajuntament de Tortosa i la Generalitat la instal·lació d’un ascensor o unes escales mecàniques que pugin des de la zona de l’antic cinema Fèmina directament a l’hospital. Pel que fa al transport públic, també reivindiquen una millora del servei, especialment des dels barris i les pedanies. «Anar des de Ferreries fins a l’hospital, amb els transbordaments que cal fer, pot suposar una hora de trajecte», assegura Sarroca.

També es reivindiquen millores en les zones d’aparcament, «que sovint es converteixen en un embut», i els seus accessos, «força complicats per a les persones amb mobilitat reduïda», expliquen des de CATAC.

Moció popular

Per presentar una moció popular al ple de Tortosa es necessiten un centenar de suports de veïns de la ciutat, però en dues setmanes ja en porten recollides un miler, i 2.000 més d’usuaris d’altres poblacions de les Terres de l’Ebre.

La campanya de recollida de signatures s’allargarà fins al mes de setembre «i donada la resposta que estem tenint dels usuaris de l’hospital i d’entitats de diferents municipis, el suport a aquestes demandes pot ser massiu», comenta la delegada sindical. Així, serà el pròxim ple que surti de les eleccions municipals el que haurà de debatre aquesta proposta sorgida de la iniciativa popular.

Diversos partits polítics porten algunes d’aquestes propostes als seus programes electorals. «No volem més promeses sinó que les nostres demandes s’escoltin i es facin realitat», comentà Sarroca.

Comentarios
Multimedia Diari