Trens Dignes alerta que desdoblar la línia Reus-Lleida posaria en risc l'R-15

La plataforma diu que Foment treballa en una proposta per desdoblar la línia de Lleida, fet que danyaria el corredor de l'interior de l'Ebre

19 mayo 2017 16:13 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La plataforma Trens Dignes ha alertat del risc de desaparició en un futur del trànsit existent per la línia ferroviària R-15, que creua l’interior de l’Ebre, si s’executa el projecte de desdoblament de la línia Tarragona-Reus-Lleida. Representants de l’associació internacional Ferrmed, un lobby que promou els corredors ferroviaris de mercaderies, han informat en el transcurs d’una reunió amb els promotors del tren turístic de Móra la Nova que el Ministeri de Foment té sobre la taula una proposta de desdoblament de la línia entre Tarragona i Lleida per Reus per utilitzar-la com a corredor de mercaderies.

Actualment, l’R-15, que uneix Reus amb Móra la Nova i Casp, s’utilitza en bona part com a corredor de mercaderies des de Tarragona a l’Aragó, Madrid i nord d’Espanya. I ja que la línia és de via única, els combois de tornada procedents d’Aragó es desvien per la línia de Lleida a Reus, que també de via única.

Un dels portaveus de la plataforma, Josep Cassadó, assenyala que la línia ferroviària de l’interior de l’Ebre està catalogada com a línia de mercaderies, perquè fonamentalment transporta mercaderies. «Si el desdoblament per Lleida fos una realitat, la nostra línia corre perill de desaparèixer», alerta.

De fet, la Diputació de Lleida treballa fa mesos en la creació d’un lobby de pressió per enllaçar el seu àmbit territorial amb el corredor mediterrani a través, precisament, d’aquesta línia ferroviària. Un estudi encarregat per la Diputació planteja les oportunitats de convertir el pla de Lleida en una plataforma logística de primera magnitud al sud d’Europa si s’executen les inversions en infraestructures viàries i ferroviàries adequades.

Trens Dignes alerta que la Generalitat i Ferrmed veuen amb bons ulls aquesta opció, que es podria executar a mitjà termini, i reclama, per tant, als polítics ebrencs que liderin la reivindicació per al manteniment de la línia de l’interior.

Comentarios
Multimedia Diari