Trens Dignes confia que Rull defensi les seves reivindicacions davant Renfe

El delegat del Govern adverteix que aquest mateix any els usuaris notaran millores en el servei ferroviari un cop entri en servei la doble via del corredor entre Vandellòs i Tarragona

19 mayo 2017 20:16 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La plataforma ‘Trens i transport públic a l’Ebre’ ha fet una valoració positiva de la reunió de més d’un hora que han mantingut amb Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat, segons Montse Castellà, portaveu de la plataforma. Castellà ha destacat la plena coincidència en identificar les carències del servei ferroviari entre les Terres de l’Ebre i Barcelona, que registren una mitjana de puntualitat del 40%. Xavier Pallarès, delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, ha previst una millora en el servei a partir de la posada en marxa aquest any de la doble via entre Vandellòs i Tarragona. El Govern defensarà aquestes millores en la negociació del nou contracte programa amb Renfe.

Montse Castellà ha destacat el bon clima de la que ha estat la primera reunió formal i de treball amb el conseller Josep Rull, després d’un primer contacte breu que es va fer en el recent viatge del conseller a les Terres de l’Ebre.

Els representants de la plataforma han valorat la reunió de positiva perquè s’ha registrat una coincidència en el diagnòstic de les carències del transport públic de les Terres de l’Ebre i en especial per les deficiències de les connexions ferroviàries entre la regió més meridional de Catalunya i la capital catalana.

Un major nombre de freqüències, una major fiabilitat del servei que acabi amb la mitjana de puntualitat de l’entorn del 40% que es registra en l’actualitat i una major comoditat dels trens, són les principals reivindicacions de la plataforma, que coincideixen amb el pla de treball que el Govern vol incorporar en el nou contracte programa amb Renfe que s’ha de redactar durant aquest any 2016.

Aquesta manca de fiabilitat del servei ha fet que els quatre representants de la plataforma que s’han reunit amb el conseller a les dependències de Territori i Sostenibilitat s’hagin desplaçat a Barcelona amb vehicle propi perquè l’actual servei de Renfe no els donava garanties d’arribar puntualment a la reunió i tampoc tenir una connexió si la reunió s’allargava més del compte, ha explicat Castellà.

Els membres de la plataforma han coincidit amb el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, que el servei de connexió entre les comarques de Tarragona i Barcelona millorà significativament a partir de l’entrada en servei de la doble via ferroviària del corredor entre Vandellòs-Hospitalet de l’Infant i Tarragona.

Pallarès creu que aquesta infraestructura pot quedar enllestida per part del Ministeri de Foment abans de l’estiu, segons el compromís del govern espanyol.

Comentarios
Multimedia Diari