Trens Dignes demana millores per a l'Ebre quan es pose en funcionament la variant de Vandellòs

Aquest divendres la plataforma es reunirà amb el Conseller Calvet a Barcelona

23 julio 2019 09:48 | Actualizado a 23 julio 2019 11:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Plataforma Trens Dignes Terres de l'Ebre i Priorat s'ha reunit amb el subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, per exigir millores en servei ferroviari per a les Terres de l'Ebre quan es pose en funcionament la variant de Vandellòs. Adif i Fomento preveuen obrir la variant entre Vandellòs i Tarragona (la doble via) el quart trimestre d’aquest 2019. 

Segons Trens Dignes, Renfe preveu mantindre els serveis de regionals, rodalies i talgo actuals quan aquesa doble via entre en funcionament i que tots els serveis passen per la ciutat de Tarragona. Al parer de la plataforma, Renfe es planteja la viabilitat de l’aturada de l’Euromed a les Terres de l’Ebre al mateix temps que medita implementar, en compensació o substitució, una xarxa de regionals de velocitat alta (els Avant) que puguen prestar un servei similar. Amb l’apertura de la doble via també es preveu que l’Euromed deixe de passar per l’estació de la ciutat per a fer-ho a la del Camp de Tarragona.

El subdelegat del Govern a Tarragona Joan Sabaté ha explicat que encara "no hi ha data" exacta de la posada en funcionament de la doble via en aquest tram, tot i que sembla que serà a finals d'aquest 2019. "En relació als Euromed que s'aturen a l'Aldea, no hi ha encara una decisió presa. Pot seguir, però recordem que aquesta és una subvenció del Govern de la Generalitat. S'ha de tancar un acord", ha valorat. "Si no s'aturés, hi hauria alternativa d'alta velocitat entre Terres de l'Ebre i Barcelona igualment".

La portaveu de la plataforma Montse Castellà ha valorat positivament aquesta reunió, tot i que l'entitat desconfia del compromís del govern espanyol d'obrir la variant de Vandellòs a final d'any. "Tardar 20 anys en construir 40 km de via no hauria de ser una bona notícia en sí mateixa. Esperarem a veure si es compleixen els terminis i lamentem que la Taula de Mobilitat de l’Ebre encara no haja fet cap gest en aquest sentit, per tal de tindre unes hipòtesis de servei preparades i una proposta de necessitats de les Terres de l’Ebre", ha declarat Castellà. "Nosaltres el que aspirem és a millorar els serveis de les Terres de l'Ebre quant a nombre de freqüències i temps de trajecte, no a mantenir-los".

La plataforma ha volgut posar l'alarma en la possibilitat de perdre l'aturada de l'Euromed a l'Aldea. "Ens ha costat molts anys i seguirem lluitant per no perdre-ho. L'estació de l'Aldea, a més, és la principal de les Terres de l'Ebre i hauria de ser intermodal".

Així mateix, la plataforma ha demanat a Sabaté  la interseció perquè alguns trens regionals que ara acaben el seu recorregut a Tortosa ho facen a Vinaròs. D’aquesta manera, es milloraria la connexió de l’única estació del Montsià, Ulldecona, i hi hauria més enllaç amb el País Valencià.

La plataforma es reunirà aquest proper divendres amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a les 11 hores a la seu de la Conselleria, a Barcelona.

Comentarios
Multimedia Diari