Trens Dignes demana que l’estació de l’Aldea siga intermodal

Insisteixen que cal millorar les connexions de bus i de tren i demanen una reunió de la Taula de Mobilitat

04 julio 2018 15:14 | Actualizado a 04 julio 2018 15:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre i Priorat demana una estació intermodal a l’estació de ferrocarril de l’Aldea, que tinga una estació d’autobusos al mateix espai i un gran aparcament per vehicles privats. Amb aquesta mesura, defensen, es milloraria substancialment la mobilitat a les Terres de l’Ebre, i es podria combinar amb més facilitat, tant per a la gent del territori com per als visitants, l’ús del tren i de l’autobús.

«L’estació de l’Aldea és l’estació de referència de les Terres de l’Ebre i és incomprensible que en ple segle XXI no hi haja connexió entre trens i busos. Cal una visió més global de la mobilitat del territori», ha explicat el portaveu de la Plataforma Trens Dignes, Josep Casadó. «Ens sembla una mesura que és fonamental i molt urgent».

Reunió de la Taula de Mobilitat
Per una altra banda, la plataforma demana als representants polítics de les Terres de l’Ebre que es reuneixen «d’una vegada» amb la Taula de Mobilitat. «Seguim exactament igual a l’última vegada que vam denunciar que la Taula de Mobilitat encara no s’havia reunit. No hi ha hagut cap novetat», han explicat des de Trens Dignes. 

La  plataforma considera que és «urgent» que acorden i defensen quina és la planificació ferroviària, les parades i les freqüències i els destins de l’R16 que necessita el territori, abans que no vingui imposada des de fora quan es posi en marxa el desdoblament de via entre Vandellòs i Tarragona. 

«L’excusa de l’article 155 ara no hi és. No hi ha més excuses. Reclamem als poders polítics que si no van ser capaços de formar una Autoritat Territorial de Mobilitat en el seu moment, que és el que hagués anat millor per al territori, almenys ara es posen a treballar amb la Taula de Mobilitat», ha insistit el portaveu Casadó. «És fonamental i molt urgent que es reuneixin. Les administracions s‘han de reunir per millorar la mobilitat de les persones de les Terres de l’Ebre».

Casadó ha apuntat que «d’aquí quatre dies», Adif marcarà les freqüències i els trens que passaran per la nova via sense haver tingut en compte cap reclamació territorial des de l’Ebre, prioritzant les peticions del Camp de Tarragona i sense descartar que un tram de via del litoral quedi anul·lada i es desmantelli. «Aviat es definirà tot i ja no serem a temps per reclamar millores per al nostre territori».

Comentarios
Multimedia Diari