Trens Dignes exposa les seves demandes al subdelegat del Govern

Aquesta trobada neix d’una petició de la mateixa plataforma per reclamar informació respecte a les diferents infraestructures ferroviàries del territori

28 diciembre 2018 10:16 | Actualizado a 28 diciembre 2018 10:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, es va reunir aquest dijous, amb la plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre i el Priorat per recollir les seves propostes perquè la posada en marxa del nou tram ferroviari del Corredor Mediterrani no desarticuli la connectivitat interna del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. 

Aquesta trobada neix d’una petició de la mateixa plataforma per reclamar informació respecte a les diferents infraestructures ferroviàries del territori. El portaveu de la plataforma, Josep Casadó, apunta que la informació que se’ls ha proporcionat és mínima, ja que encara s’estan fent proves i certificacions. «Fins que no estigui tot acabat Adif no li donarà a Renfe la informació sobre les circumstàncies tècniques en què pot operar la nova línia. A partir d’això Renfe elaborarà propostes de freqüències, capacitats de la nova línia, etc.» 

Tot i això, un altre dels objectius de la reunió era escoltar les peticions «d’una plataforma tan important que aposta pel transport sostenible com és el ferroviari», apunta Sabaté.

Una de les demandes més importants des de la plataforma és que els trens de llarg recorregut que passen per l’Aldea direcció Barcelona puguin parar a l’estació del Prat de Llobregat, estació que està connectada amb l’aeroport. D’aquesta manera els viatgers es podrien estalviar entrar fins a Barcelona i, des d’allí, haver de buscar combinacions fins a arribar a l’aeroport. Sabaté responia assegurant que demanarà que l’R-16 i l’R-15 estiguin connectades amb els aeroports del Prat i Reus.

Sabaté també s’ha compromès a defensar davant Adif i Renfe que no es desmantelli l’actual línia de la costa quan entri en funcionament la nova variant entre Vandellòs i Tarragona.

R-15
La reunió va tenir lloc a la Seu del Museu del Ferrocarril, a la Torre d’Enclavament, de l’estació de Móra la Nova. Casadó apunta que també van aprofitar la trobada per tractar altres reivindicacions, com les problemàtiques amb la línia R-15.

«Per una banda, Adif diu que estan millorant la línia i fent reparacions, però a la vegada estan desmantellant part de les instal·lacions de la via, cosa que impossibilita fer un millora aprofitament d’aquesta», remarcà el portaveu de Trens Dignes.

Amb tot, Sabaté va assegurar a la plataforma que les inversions de manteniment i adequació de l’R-15 estan garantides per blindar-la d’un futur desmantellament.

Comentarios
Multimedia Diari