Trens Dignes prepara per diumenge una mobilització 'contundent'

Adif explica que està treballant a l´avaria de Mont-roig, però que podria no estar completament reparada fins la tardor

19 mayo 2017 19:01 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Plataforma Trens Dignes prepara una mobilització «contundent» per aquest diumenge, a les 11.15 hores, a l’estació de l’Aldea, per protestar pel servei ferroviari a les Terres de l’Ebre, agreujat per una última incidència a Mont-roig del Camp, que retarda els trajectes en tren cap a Barcelona fins a una i dos hores.

El lema de la mobilització és ‘Segrestats’. Segons la portaveu de la Plataforma Trens Dignes, Montse Castellà, el lema s’ha triat perquè «actualment l’usuari sap quan puja al tren, però no quan en podrà baixar, per tant més que un viatge és un segrest. Però també per la sensació d’impotència del ciutadà, que no només arriba sistemàticament tard a la faena o als seus compromisos personals sinó que aquestes incidències li fan perdre temps de vida».

La concentració s’ha convocat a l’estació de l’Aldea, que «és i ha de ser l’estació central de les Terres de l’Ebre», i també hi haurà ambient festiu amb grups de música i algunes sorpreses que no s’han volgut desvetllar. «Però volem actuar en la mateixa gravetat amb què ens tracten», va afirmar Castellà.

«Hem de ser constants i posar la problemàtica dels trens damunt la taula. A les Terres de l’Ebre tenim tantes causes obertes que puc entendre que la gent es canse, però han d’entendre que la lluita serveix. L’any passat, gràcies a la recollida de signatures, vam aconseguir abaixar les tarifes».

L’escriptor riberenc Andreu Carranza llegirà el manifest, també com a representant de la línia més afectada (excepte per l’última incidència a Mont-roig) de les Terres de l’Ebre, la R15. «És important incidir en què el proper govern canvie i millore les infraestructures», va explicar la portaveu.

El Síndic de Greuges ja ha obert una causa d’ofici contra Adif i Renfe per les últimes incidències i la plataforma promou una recollida de signatures per fer més força. La queixa al Síndic de Greuges es pot descarregar a la pàgina web de la Plataforma Trens Dignes. La recollida de les signatures es farà en ajuntaments, estacions de Renfe, consells comarcals i a l’oficina del Síndic a Barcelona. Els membres de la Plataforma també les recolliran a la protesta convocada diumenge.

Comentarios
Multimedia Diari