Trens Dignes reclama millores al servei ferroviari de l'Ebre abans de l´estiu

Creixen les queixes dels usuraris de les línies R15 i R16, que cobreixen les Terres de l´Ebre, pels continus retards dels combois

19 mayo 2017 22:54 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les incidències i retards en el servei ferroviari a les Terres de l’Ebre, lluny de solucionar-se, han anat a més en els darrers mesos. Segons la Plataforma Trens Dignes, l’entrada en funcionament de les Rodalies del Camp de Tarragona fa un any ha agreujat la situació de les línies R15 i R16 que cobreixen les Terres de l’Ebre i les queixes dels usuaris no deixen de créixer.

Després de la compareixença de Trens Dignes a la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya i la bona predisposició mostrada allí pels partits polítics per solucionar la problemàtica de l’Ebre, la plataforma vol posar fil a l’agulla al més aviat possible per aconseguir unes primeres millores per abans de l’estiu.

Una d’aquestes millores podria ser per exemple, «l’arribada fins a les Terres de l’Ebre d’alguns dels combois de Rodalies del Camp de Tarragona que ara moren a l’Hospitalet de l’Infant», comenta la portaveu de Trens Dignes Montse Castellà, qui remarca que d’aquesta manera s’aconseguiria «millorar freqüències i omplir franges que ara queden buides». També advoquen per la integració tarifària de què ja gaudeixen altres territoris del país.

Així, han demanat al Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre que faci de mitjancer i convoqui, després de les eleccions municipals, una taula de partits polítics per tal de fer un front comú i aconseguir d’una vegada aquestes millores.

Les demandes es reparteixen entre la Generalitat, que té la competència del servei de rodalies a Catalunya, i el Ministeri de Foment. Amb el Ministeri també es preveu poder mantenir una reunió en les pròximes setmanes, atenent a la disposició mostrada al Parlament per la diputada del PP Dolors Montserrat.

Una de les demandes que s’hi faran serà l’aturada d’un tren Euromed a primera hora del matí a l’estació de l’Aldea en direcció cap a Barcelona, «ja que fins a les 12 del migdia no hi ha cap tren ràpid que faci aquest recorregut».

Amb tot, a la Plataforma Trens Dignes són conscients que les millores del servei ferroviari a l’Ebre seran limitades mentre existeixi el coll d’ampolla que és la via única a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Comentarios
Multimedia Diari