Trens Dignes vol que el Govern precisi els nous horaris i freqüències

La plataforma exigeix un acord ferm per convertir l’estació de l’Aldea en intermodal en la primera reunió amb la Taula de Mobilitat de l’Ebre

08 noviembre 2018 09:40 | Actualizado a 09 noviembre 2018 12:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plataforma Trens Dignes ha demanat a la Taula de Mobilitat de l’Ebre que precisi, de manera «urgent», els nous horaris i freqüències de trens que hi haurà al territori quan es posi en funcionament la doble via entre Vandellòs i Tarragona. De moment només existeix una proposta del Govern de quatre freqüències d’alta velocitat per l’interior, que connectarà amb l’estació de l’AVE de Perafort-la Secuita i vuit més per la línia de costa amb parada a tots els municipis ebrencs. 

En la primera reunió de la plataforma i la Taula de Mobilitat, s’ha exigit també una proposta ferma d’horaris, saber què passarà amb l’Euromed, i tancar un acord «sobre el paper» per fer realitat la intermodalitat de l’estació de l’Aldea perquè disposi d’un gran aparcament i línies de busos que garanteixin la capil·laritat i la mobilitat territorial.
La plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre i el Priorat han celebrat que la Taula de Mobilitat de l’Ebre, a falta d’una ATM (Autoritat de Transport Metropolità), s’hagi posat treballar i «es parli de coses concretes», però de la primera reunió que han mantingut amb l’organisme governamental han sortit amb certa decepció en no trobar-hi les propostes concretes que esperaven. Per una banda, han trobat a faltar que encara no es coneguin els horaris i les freqüències definitives que s’establiran a la línia R-16 quan es posi en marxa la doble via entre Vandellòs i Tarragona. 

«Hi ha 12 freqüències proposades per la Generalitat però no els horaris, quan són importantíssims», ha lamentat el portaveu de la plataforma Trens Dignes, Josep Casadó. 
Tampoc se sap què passarà amb l’aturada de l’Euromed a l’estació de l’Adea, un servei d’alta velocitat que es va acordar de manera provisional mentre no funciona la doble via i que bonifica el Govern. «Tot està molt en l’aire», ha lamentat Casadó. 

Comentarios
Multimedia Diari