Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Trenta persones aturades de llarga durada accedeixen a una feina a l’Ajuntament d'Amposta

Els contractes s’han formalitzat a través dels programes Treball i Formació i Enfeina’t i tenen una durada entre sis i dotze mesos

ROSER REGOLF

Whatsapp
Les noves incorporacions de l’Ajuntament d’Amposta, durant la presentació al saló de plens. FOTO: CEDIDA

Les noves incorporacions de l’Ajuntament d’Amposta, durant la presentació al saló de plens. FOTO: CEDIDA

Trenta persones aturades de llarga durada s’han incorporat temporalment com a treballadors de l’Ajuntament d’Amposta a través de dos programes d’inserció laboral promoguts pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Estos programes tenen una durada entre sis i dotze mesos i entre els seus principals objectius es troba la reinserció laboral i motivació de diferents perfils de persones que porten sense feina diversos mesos o fins i tot anys.

En concret, el dia 7 de gener es van incorporar als seus nou sllocs de treball vint persones contractades en el marc del programa Treball i Formació per ocupar set llocs d’operaris i operàries de neteja, dos agents cívics, dos auxiliars d’informació, una persona per conduir un camió, un ajudant d’electricista, quatre peons i un operari d’obra pública, a més de dos pintors o pintores. El programa inclou dos tipus d’accions en funció de la durada del contracte que és de sis o dotze mesos.

«El problema que tenim ara mateix, no només a Amposta sinó en general, és que aquelles persones que es trobaven en una situació d’atur cronificat han augmentat passant de representar el 9% al 13% actual», afirmava l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. Els perfils contractats a través d’aquests programes són de persones aturades de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni de l’ajut del Programa Requalificació Professional. A més, havien de ser preferentment majors de 45 anys i destinatàries de la renda garantida de ciutadania, o dones en situació d’atur. «Són persones que fa molt de temps que estàn a l’atur o sense trobar feina, per això és molt complicat que es tornin a enganxar al mercat i estos projectes els ofereixen tornar-se a inserir al món laboral», afegia el batlle.

Pel que fa al programa Enfeina’t, es van contractar a deu persones per a la realització de tasques d’auxiliars administratives i peons especialitzats no qualificats. El programa permet contractar persones inscrites a l’Oficina de Treball durant un mínim de 12 mesos, continuats o no, dins d’un període de 18 mesos.

Formació i acompanyament

Els programes ocupacionals gestionats pels ajuntaments i ens públics, la majoria promoguts pel SOC, compten amb un servei constant d’acompanyament i formació que permeten als nous treballadors crear un currículum i adquirir una sèrie d’habilitats i competències que els hi facilitaran trobar una feina un cop acabat el contracte laboral.

L’Ajuntament d’Amposta participa en nombrosos projectes de la mà amb el SOC per a millorar l’ocupabilitat de municipi, tant per reinserir a persones aturades com per ajudar als joves a fer-se un lloc en el món laboral.

Comentarios

Lea También