Trenta persones aturades de llarga durada accedeixen a una feina a l’Ajuntament d'Amposta

Els contractes s’han formalitzat a través dels programes Treball i Formació i Enfeina’t i tenen una durada entre sis i dotze mesos

11 enero 2020 11:30 | Actualizado a 13 enero 2020 11:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Trenta persones aturades de llarga durada s’han incorporat temporalment com a treballadors de l’Ajuntament d’Amposta a través de dos programes d’inserció laboral promoguts pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Estos programes tenen una durada entre sis i dotze mesos i entre els seus principals objectius es troba la reinserció laboral i motivació de diferents perfils de persones que porten sense feina diversos mesos o fins i tot anys.

En concret, el dia 7 de gener es van incorporar als seus nou sllocs de treball vint persones contractades en el marc del programa Treball i Formació per ocupar set llocs d’operaris i operàries de neteja, dos agents cívics, dos auxiliars d’informació, una persona per conduir un camió, un ajudant d’electricista, quatre peons i un operari d’obra pública, a més de dos pintors o pintores. El programa inclou dos tipus d’accions en funció de la durada del contracte que és de sis o dotze mesos.

«El problema que tenim ara mateix, no només a Amposta sinó en general, és que aquelles persones que es trobaven en una situació d’atur cronificat han augmentat passant de representar el 9% al 13% actual», afirmava l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. Els perfils contractats a través d’aquests programes són de persones aturades de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni de l’ajut del Programa Requalificació Professional. A més, havien de ser preferentment majors de 45 anys i destinatàries de la renda garantida de ciutadania, o dones en situació d’atur. «Són persones que fa molt de temps que estàn a l’atur o sense trobar feina, per això és molt complicat que es tornin a enganxar al mercat i estos projectes els ofereixen tornar-se a inserir al món laboral», afegia el batlle.

Pel que fa al programa Enfeina’t, es van contractar a deu persones per a la realització de tasques d’auxiliars administratives i peons especialitzats no qualificats. El programa permet contractar persones inscrites a l’Oficina de Treball durant un mínim de 12 mesos, continuats o no, dins d’un període de 18 mesos.

Formació i acompanyament

Els programes ocupacionals gestionats pels ajuntaments i ens públics, la majoria promoguts pel SOC, compten amb un servei constant d’acompanyament i formació que permeten als nous treballadors crear un currículum i adquirir una sèrie d’habilitats i competències que els hi facilitaran trobar una feina un cop acabat el contracte laboral.

L’Ajuntament d’Amposta participa en nombrosos projectes de la mà amb el SOC per a millorar l’ocupabilitat de municipi, tant per reinserir a persones aturades com per ajudar als joves a fer-se un lloc en el món laboral.

Comentarios
Multimedia Diari