Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tres dels quatre consells comarcals de l'Ebre estrenen presidents

Ahir van ser escollits Dani Andreu al Baix Ebre, Carme Navarro al Montsià i Gemma Carim a la Ribera d´Ebre

M.M.

Whatsapp
Gemma Carim, la segona per l´esquerra, ahir al Consell Comarcal de la Ribera d´Ebre. Foto: Joan Revillas

Gemma Carim, la segona per l´esquerra, ahir al Consell Comarcal de la Ribera d´Ebre. Foto: Joan Revillas

Ahir van quedar constituïts els quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre, amb notables canvis respecte al darrer mandat, quan van ser tots quatre governats per Convergència i Unió. Aquest partit manté la presidència als de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, amb nous acords, mentre que els del Baix Ebre i el Montsià viren cap a les esquerres amb pactes entre ERC i el PSC. Al Baix Ebre, l’alcalde de l’Aldea, el republicà Dani Andreu, va ser ahir elegit president, càrrec que ocuparà els propers dos anys. La segona part del mandat la presidència recaurà en el regidor portaveu del PSC a l’Ajuntament de Tortosa, Enric Roig. Andreu remarcà ahir que treballarà en un front comú de les quatre comarques «per defensar els interessos conjunts del territori».

Una fórmula similar a la del Baix Ebre és la que va quedar ahir oficialitzada al Consell Comarcal del Montsià, on s’estrena com a presidenta la regidora de l’Ajuntament d’Alcanar Carme Navarro. Ocuparà el càrrec els primers dos anys, mentre que els dos darrers el president serà el regidor portaveu del PSC a l’Ajuntament d’Amposta, Francesc Miró.

Ahir, en la seva presa de possessió, la nova presidenta de l’ens comarcal va començar el seu discurs tot recordant que aquest mateix any es commemorava el 82è aniversari des que les dones de tot l’Estat van poder exercir el seu dret a vot. «Moltes dones van arriscar la seva vida perquè avui, per primera vegada, una dona pugui presidir aquesta institució», va remarcar.

També s’estrena com a presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre la convergent Gemma Carim, alcaldessa del petit poble de Vinebre. Aquí, CiU s’ha assegurat la presidència quatre anys més, gràcies a un pacte amb el grup d’independents.

A la Terra Alta la fórmula és la mateixa. CiU manté la presidència gràcies a un pacte amb els independents de Cent per Cent Batea (el mandat passat el pacte era amb el PP). L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, va tornar a ser elegit ahir a la tarda, per a quatre anys més, al capdavant de l’ens comarcal.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También