Tres denúncies als bous poden derivar en sanció

Destaca la denúncia contra els bous a la mar a les Cases d\'Alcanar, presentada per l\'associació animalista Actyma

19 mayo 2017 23:18 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre i els ajuntaments dels municipis on es celebren correbous s’han reunit amb el delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarès, per fer balanç de la temporada taurina del 2014 i preparar la temporada d’aquest any que comença el mes d’abril a Aldover, Baix Ebre.

En la trobada s’ha parlat de les peticions de sanció, set en concret, que han interposat associacions i entitats animalistes. D’aquestes, n’hi ha tres que preocupen especialment perquè podrien derivar en sanció.

Una és l’expedient obert per la Generalitat arran una denúncia de l’entitat Actyma contra els bous a la mar de les Cases d’Alcanar del passat mes d’agost per considerar-la una modalitat «fraudulenta». «No hi ha hagut cap sanció, i estem mirant si es pot sancionar o no a través d’advocats i de la mateixa justícia», ha explicat Pallarès. En la reunió s’ha acordat treballar aquest 2015 «per aconseguir legalitzar la reivindicació d’Alcanar», la demanda de reconèixer la tradició dels bous al port de Les Cases d’Alcanar per protegir aquesta celebració.

Pallarès, però, ha volgut recordar als veïns d’Alcanar i, en especial a la regidora de Festes, Mercè Fischer, que aquesta reivindicació l’haurien d’haver fet l’any 2010 quan es va aprovar la llei. «De moment hi ha un requeriment judicial i davant de la justícia, des de la Generalitat hem de ser molt curosos», ha afegit.

Les proves de bravesa d’Alfara

Una altra celebració que ha quedat sense l’empara de llei de correbous són les proves de bravesa amb públic que celebraven les ramaderies d’Alfara de Carles.

Pallarès ha assegurat que el Govern s’ha compromès a buscar altres vies legals per protegir aquestes celebracions que no sigui l’esmena a la llei d’acompanyament dels pressupostos per modificar la llei de protecció dels animals, que va ser rebutjada pel Parlament.

«Els animalistes consideren que seria colar-ho per la porta del darrere i no ho volem. Volem que hi hagi un debat i que realment, si hi ha possibilitats que se celebrin, es faci bé», ha dit Pallarès.

Els dos casos, ha reconegut Pallarès, són conseqüència d’una llei dels correbous «difusa en alguns aspectes». Les solucions però arribaran aviat. «Estem parlant amb la conselleria d’Interior per veure quines possibilitats legals hi ha. Serà una decisió que veurem aviat», ha assegurat.

Comentarios
Multimedia Diari