Tres investigats per la rehabilitació il·legal d'un maset a Deltebre

La Guàrdia Civil ha pres declaració a tres persones investigades per un delicte contra la Llei d´Ordenació Urbanística del Delta

19 mayo 2017 18:26 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tarragona ha pres declaració a tres persones investigades per un delicte contra la Llei d’Ordenació Urbanística al Parc Natural del Delta de l’Ebre.

En concret, haurien realitzat una rehabilitació il·legal d’un magatzem agrícola per a ús d’habitatge dins de l’espai d’interès natural del delta de l’Ebre.

Agents de la Guàrdia Civil, amb motiu d’una investigació relacionada amb possibles irregularitats en la construcció/rehabilitació de diverses edificacions dins el delta de l’Ebre, van inspeccionar el paratge conegut com a bassa de l’Arena, al terme de Deltebre.

Allí, van localitzar un edifici que per les característiques no es corresponia amb les construccions que es permeten dins de l’espai natural, ja que la normativa només permet la construcció i/o rehabilitació d’edificis que es dediquen exclusivament a magatzems agrícoles. La construcció tenia les característiques i l’equipament d’un habitatge d’ús habitual.

Tal com informa la Guàrdia Civil, la promotora de la construcció va sol·licitar l’any 2013 una llicència de rehabilitació d’una masia existent a la finca per destinar-la al turisme rural, així com per a la construcció d’un magatzem (dins l’espai d’interès natural del delta de l’Ebre), i va adjuntar a la sol·licitud un projecte tècnic redactat per un arquitecte. L’Ajuntament de Deltebre va concedir la llicència d’obres per a la seua execució.

Declaració dels responsables

Segons la Guàrdia Civil, es va poder comprovar que no hi havia activitat de turisme rural legalment implantada a la finca, mentre que el magatzem agrícola que s’havia edificat tenia canvis substancials respecte al projecte original, ja que se n’havia compartimentat l’interior en estades d’ús residencial.

D’aquesta forma, es va procedir a la presa de declaració com a investigats de les tres persones relacionades amb la construcció de la rehabilitació de l’edifici afectat: el promotor, el constructor i l’enginyer tècnic director de l’obra.

La documentació dels agents ha estat posada a disposició de la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari