Tres noves plaques recorden brigadistes de la Guerra Civil a la Fatarella

L’Associació Lo Riu impulsa aquest acte de memòria que vol recordar els soldats Gustav Schöning, Lev Maximòvitx i René Samson

07 diciembre 2019 12:10 | Actualizado a 07 diciembre 2019 12:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Representants de les associacions KSFR 1936-1938 (Alemanya) i ACER-AVER (França) van desplaçar-se ahir divendres fins al bosc de la memòria de La Fatarella, acompanyats de l’Associació Lo Riu, per col·locar tres noves plaques en memòria a tres brigadistes que van lluitar a la Guerra Civil.

Concretament les plaques recorden Gustav Schöning, que fou capità de les brigades internacionals al Batalló Hans Beimler, l’intèrpret i traductor sobiètic Lev Maximòvitx i el brigadista francès René Samson.

Cal recordar que l’any passat, coincidint amb els 80 anys del final de la Batalla de l’Ebre, es van penjar unes plaques al bosc i s’hi va inaugurar un monument dedicat als qui van deixar el seu país per lluitar contra el feixisme al costat de la república.

«El meu cunyat, Camille Samson, que va morir el 1998, va expresar el desig de que el nom del seu germà, René, fos gravat al monument als combatents que hi ha a la ciutat on vivia abans d’anar a Espanya, a lluitar contra el feixisme, però això mai fou possible», explica Claudine Travers, cunyada del germà de René Samson.

Lo Riu, Associació per l’Estudi del Patrimoni Arqueològic i Històric de les Terres de l’Ebre, és una entitat que vetlla per la memòria històrica de la Guerra Civil, que va tindre a les Terres de l’Ebre l’escenari de la seua més decisiva i sanguinària batalla: la batalla de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari