Tret de sortida al Concurs de les Garnatxes del Món

La DO Terra Alta és l’amfitriona d’aquest concurs internacional que aplega més de 200 professionals i on s’han presentat fins a 850 mostres de vins d’onze països diferents

12 abril 2018 09:31 | Actualizado a 12 abril 2018 09:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ahir van arrencar els actes de la sisena edició del concurs Grenaches du Monde 2018, que arriba per primer cop a Catalunya i que tindrà com a seu oficial la Denominació d’Origen Terra Alta. 

Grenaches du Monde és un dels concursos internacionals dedicats al vi amb més projecció al món. Ja compta amb 5 edicions, les tres primeres al Rosselló, la quarta a Campo de Borja i la cinquena a Sardenya. Es tracta d’una cita imprescindible per tastadors de prestigi i professionals del sector. Gairebé 250 professionals que durant quatre dies tindran l’oportunitat de descobrir el territori i la seua expressió vitivinícola. La repercussió mediàtica del concurs s’ha fet latent en les darreres edicions, i pel que fa a la participació dels cellers enguany s’han assolit les 850 mostres, provinents d’11 països diferents.

Els actes oficials van arrencar ahir a la tarda amb una recepció institucional al Parlament de Catalunya, on el president del Parlament, Roger Torrent, va rebre la Comissió Organitzadora del concurs per donar-los la benvinguda a Barcelona com a capital del país vitivinícola que és Catalunya. 

A continuació, l’epicentre del concurs es traslladà fins al restaurant Òpera Samfaina, on els membres que conformen el jurat del concurs, així com a representants de les diferents denominacions d’origen catalanes, institucions i agents del món del vi van celebrar l’arribada del concurs amb un sopar maridat amb els vins de totes les DO catalanes, així com amb els vins dolços del Consell Regulador dels Vins del Rosselló, organitzador oficial del concurs. 

Avui els actes es traslladen a Tarragona, i demà i dissabte serà quan arribe el torn de la Terra Alta. Els tastos de qualificació del concurs tindran lloc al celler cooperatiu de Gandesa, municipi que també acollirà les jornades tècniques. Dissabte d’11 a 15 hores l’acció es desplaçarà a Batea, amb una fira de vi i d’art a l’entranyable nucli medieval del poble. A la nit, a l’Església del Poble Vell de Corbera d’Ebre se celebrarà la festa de cloenda amb un sopar de gala i es lliuraran els premis.

La comarca, territori de garnatxa
La Terra Alta concentra el 33% de tota la garnatxa mundial, el 75% de la producció espanyola i el 90% de la catalana. En el cas de la garnatxa blanca, un terç mundial es troba a la comarca. Aquest element fou de vital importància a l’hora de posicionar la DO Terra Alta com a candidata per acollir el concurs.

«Estem molt contents i feliços que el concurs se celebre a la nostra comarca. Va ser un somni que va arrencar el 2014, i hem sigut capaços de ser valents i acollir un esdeveniment mundial així d’important», ha expressat el president del Consell Comarcal de la Terra Alta i alcalde de Gandesa, Carles Luz. «Hem intentat ser transversals per tal que els actes se celebrin a diversos municipis de la comarca, i perquè així els professionals comprovin la riquesa paisatgística i arquitectònica del nostre territori. Som una comarca activa, on el vi i la garnatxa hi tenen un protagonisme destacat que hem de saber aprofitar un cop acabe la celebració del concurs», ha valorat.

Comentarios
Multimedia Diari