Trànsit restringeix el pas de camions per la N-340 els caps de setmana

S'han col·locat panells lluminosos a la via, a les Terres de l'Ebre, que adverteixen de la prohibició en dues franges horàries, els dissabte al matí i migdia, i diumenges a la tarda

19 mayo 2017 22:17 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Servei Català de Trànsit ha decidit restringir el pas de camions per la carretera N-340 durant els caps de setmana. Aquests primers dies d’estiu, els conductors hauran pogut veure la instal·lació de grans panells lluminosos a la comarca del Montsià advertint de la restricció, que s’aplica des de Camarles (Baix Ebre) fins a Vilafranca del Penedès i afecta tant al tram de la N-340 a l’Ebre i el Camp de Tarragona com el tram de l’autovia A-7.

La mesura suposa la prohibició del pas de camions els dissabtes, entre les 10 i les 14.00 hores, i els diumenges, entre les 16.00 i les 22.00 hores. Es tracta de dues franges horàries on a l’estiu es produeixen llargues aglomeracions de vehicles que volen accedir als municipis costaners (en el cas del dissabte) com de vehicles que tornen a l’àrea metropolitana de Barcelona (en el cas del diumenge a la tarda).

La mesura es va començar a aplicar aquest estiu el dissabte, 4 de juliol, i s’aplicarà tots els caps de setmana del mes de juliol.

Les mateixes restriccions s’aplicaran el diumenge 13 de setembre, últim dia del pont de la Diada Nacional de Catalunya, i el dilluns, 12 d’Octubre, últim dia del pont del Dia de la Hispanitat.

Afecta els vehicles de tot tipus o conjunts de vehicles que superin els 7.500 kg de massa màxima autoritzada (MMA) o massa màxima del conjunt (MMC) respectivament, destinats al transport de mercaderies en general.

Les infraccions de la mesura es denunciaran per incompliment del que estableix la legislació vigent sobre trànsit.

Els Mossos d’Esquadra podran aturar o immobilitzar un vehicle i fins i tot retirar-lo de la via pública, fins que finalitzi la restricció o se li autoritzi la continuació, sempre que causi risc o pertorbi de forma greu el desenvolupament de la circulació.

Les restriccions inclouen un seguit d’exempcions, per exemple per als vehicles carregats de bestiar viu, els de serveis de correus, distribució de premsa diària i els destinats a l’auxili en carretera, entre d’altres.

També a la N-240

De la mateixa manera, s’aplica una restricció idèntica al tram de la carretera N-240, entre Montblanc i Lleida, tots els dissabtes fins al desembre, de 10 a 14.00 hores, i els diumenges de 10 a 22.00 hores.

Aquestes mesures formen part del pla de la Generalitat per reduir el repunt de sinistralitat a les vies catalanes, simbolitzat per l’alt nombre d’accidents mortals patits en el tram ebrenc de la N-340 el 2015. En un recorregut de 27 quilòmetres entre l’Aldea i l’Ametlla de Mar han mort vuit persones en cinc accidents.

Una segona mesura destacada executada enguany, en aquest cas obra del Ministeri de Foment, ha estat el tall d’una desena d’accessos al tram de la carretera N-340 al Perelló. La mesura forma d’un pla de millora de la seguretat en aquesta via.

Comentarios
Multimedia Diari