Troben a la Ràpita la furgoneta de l'imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty

Les forces de seguretat han trobat la furgoneta de l'imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty a Sant Carles de la Ràpita, a pocs quilòmetres d'Alcanar Platja (Montsià), on s'ubica el xalet que va explosionar dimecres passat i que servia de base d'operacions de la cèl·lula gihadista dels atemptats a Catalunya.

21 agosto 2017 14:05 | Actualizado a 21 agosto 2017 14:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les forces de seguretat han trobat la furgoneta de l'imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty a Sant Carles de la Ràpita, a pocs quilòmetres d'Alcanar Platja (Montsià), on s'ubica el xalet que va explosionar dimecres passat i que servia de base d'operacions de la cèl·lula gihadista dels atemptats a Catalunya.

Segons han informat a Efe fonts de la lluita antiterrorista, aquesta troballa s'ha produït avui mateix -al carrer Sant Isidre de la Ràpita- i apuntalaria la tesi que l'imam és una de les persones mortes en l'explosió, tot esperant confirmar les seves identitats amb les restes d'ADN trobades a la casa.

Les mateixes fonts han explicat que l'imam es reunia amb els membres de la cèl·lula en aquesta furgoneta, que hauria estat així un dels llocs que va fer servir per radicalitzar els joves de Ripoll que la componien

El xalet que va explotar servia suposadament de base d'operacions de la cèl·lula, la qual feia al voltant de sis mesos que preparava un atemptat imminent a Catalunya, que haurien accelerat després de la deflagració amb l'atropellament massiu a la Rambla de Barcelona i l'incident a Cambrils (Baix Camp).

Fonts de la investigació també han destacat els vincles internacionals de l'imam de Ripoll, que va radicalitzar suposadament els joves de la cèl·lula.

Així, Es Satty va viatjar diverses vegades (en alguna ocasió per sis o set mesos) a la localitat belga de Vilvoorde, que es caracteritza per la gran quantitat de població salafista que alberga.

L'imam hauria radicalitzat els membres de la cèl·lula (alguns d'ells menors d'edat) d'una forma molt ràpida fins que es van trobar molt "ideologitzats", segons les mateixes fonts, tal com es desprèn del seu comportament durant els atemptats.

No obstant això, tot indica que no tenien formació militar i el seu maneig de les armes i dels explosius era rudimentari, raó per la qual van explotar els artefactes que estaven preparant a Alcanar i no van aconseguir una matança major a Cambrils (Baix Camp).

La cèl·lula que la setmana passada va perpetrar els atemptats de Barcelona i Cambrils, en què van morir quinze persones, estava composta per una desena de membres.

Quatre d'ells van ser detinguts la setmana passada i passaran demà a disposició judicial.

Cinc més van ser abatuts en l'atemptat de Cambrils i almenys dos (pot ser que un sigui l'imam) van morir en l'explosió de dimecres a l'habitatge d'Alcanar. Finalment, un d'ells, Younes Abouyaaqoub, està fugit i és sospitós d'haver conduït la furgoneta que va protagonitzar l'atropellament massiu a Barcelona

Comentarios
Multimedia Diari