Troben un crani i part d’un fèmur durant les obres d’un camí a Ascó

Les restes, que s’estan analitzant, podrien ser de l’època de la Guerra Civil espanyola 

16 diciembre 2021 15:52 | Actualizado a 16 diciembre 2021 15:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els treballs d’arranjament d’un camí rural al terme municipal d’Ascó han descobert unes restes òssies humanes. En concret, els operaris que estaven executant les obres encarregades per l’Ajuntament van trobar un crani i un tros de fèmur. Des de l’Ajuntament es va donar avís als Mossos d’Esquadra, que hi van desplaçar agents de la unitat d’investigació. 
Un forense va retirar les restes, que es troben ara a l’Institut de Medicina Legal de Tortosa per ser analitzades. L’objectiu és datar l’antiguitat dels ossos humans, que tot a punta a què podrien ser de la Guerra Civil espanyola. 
Si es confirmés aquest extrem, es procediria a aplicar el protocol del Departament de Justícia en aquests casos. 
Així, també el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (Comebe) hauria d’estudiar si es tracta de les restes d’un sol cadàver o si hi ha una fossa en aquest punt. 
La troballa s’ha fet en una zona propera al nucli urbà, de la que l’Ajuntament d’Ascó prefereix no donar més detalls per evitar que es pugui produir algun espoli o actuació que interfereixi en les investigacions obertes.  
Espai de la batalla de l’Ebre
El municipi riberenc va ser un dels punts on es va desenvolupar la sagnant batalla de l’Ebre, com a primera línia de front a tocar del riu, i compta amb diversos espais relacionats amb el conflicte bèl·lic, com ara búnquers o un campament de l’exèrcit republicà, entre d’altres, recorda l’alcalde, Miquel Àngel Ribes. Així, el passat estiu el municipi va ser la seu d’un camp de treball per a joves, per excavar les trinxeres de la zona del calvari.

Comentarios
Multimedia Diari