Turisme i serveis socials, prioritats del pressupost 2015 de Deltebre

Entre les inversionshi ha la construccióde dues rotondes, el condicionament de places i la segona fase de Riumar

19 mayo 2017 23:41 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El ple de l’Ajuntament de Deltebre va aprovar ahir al matí un pressupost per a aquest 2015 de 12,95 milions d’euros. Els comptes, qualificats per l’alcalde, José Emilio Bertomeu, d’ajustats a la realitat del municipi, suposen 1,9 milions més que l’any anterior i van comptar amb el suport dels grups del PSC i ERC (al govern) i el PP, i l’abstenció de CiU.

L’objectiu, segons el govern municipal, és mantenir els serveis que es presten des de l’Ajuntament pel que fa a vies públiques, camins rurals i la urbanització de Riumar, així com les aportacions a les més de 60 entitats i associacions que hi ha al municipi, «amb especial atenció als serveis socials, mentre es potencia també el turisme». Pel que fa a les polítiques socials, la partida és de 120.000 euros.

El regidor d’Hisenda, Rogelio Tomàs, va assegurar que els comptes «han estat molt complicats de preparar», tot subratllant que aquest any s’aplicarà «una política de no demanar crèdits als bancs, que ha de permetre reduir la ràtio d’endeutament municipal del 94 al 75 per cent i escurçar el període de pagament als proveïdors».

Per a l’alcalde, el pressupost «ha estat ben treballat i compleix amb el pla d’ajust aprovat».

Les inversions, que ascendeixen a 2.893.835,94 euros, preveuen la construcció de les rotondes de la corba del Vivet i l’antiga cambra arrossera; el condicionament de la plaça 20 de maig i la plaça del Sequers, la construcció del casal de l’esport Aube i la segona fase de la urbanització Riumar, entre d’altres actuacions.

El PP va votat a favor dels comptes presentats pel govern d’ERC i PSC en considerar-los «ajustats a la realitat i dins la normalitat», segons detallà el regidor Tomàs Castells. Tot i això, com a condició al suport, els populars van demanar que s’inclogue «una partida per a l’evacuació de les aigües pluvials».

Els regidors de CiU es van abstenir en la votació. Segons va detallar el seu portaveu, Lluís Soler, aquesta abstenció és de caire «constructiu». CiUconsidera que els comptes municipals haurien de prioritzar més clarament tres eixos, «els programes socials, l’impuls de l’economia i la imatge de municipi».

Comentarios
Multimedia Diari