Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

UP acusa comercialitzadores de clementines d'incomplir la llei de la cadena alimentària

El sindicat denuncia compres sense preu previ i renegociació de contractes pel fet que encara queda molta fruita a l'arbre

ACN

Whatsapp

Unió de Pagesos denunciarà davant l'Agència d'Informació i Control Alimentaris estatal presumptes incompliments de la llei de mesures per millorar la cadena alimentària en les compres a l'engròs de clementines per part de grans magatzems i empreses comercialitzadores. Segons informa, el sindicat té constància que aquests actors fan compres sense establir un preu previ als productors, tenint en compte que encara queda molta fruita a l'arbre a causa dels efectes de la calor, el vent i la pluja, i que molts contractes de compra s'estan renegociant de cara a la comercialització.

UP recorda que són pràctiques prohibides per aquesta llei, que pretén aconseguir "un major equilibri i transparència en les relacions comercials entre els diferents operadors de la cadena alimentària, regulant les pràctiques comercials entre ells".

L'Agència d'Informació i Control Alimentaris és l'organisme competent per controlar el compliment d'aquesta llei, així com per traslladar a les autoritats els presumptes incompliments detectats per les baules de la cadena alimentària.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También