Ulldecona acaba la reforma del carrer Major com a via de prioritat per a vianants

Les obres han estat aturades durant aproximadament un mes per l’estat d’alarma, però està previst que finalitzin aquesta setmana

02 junio 2020 09:00 | Actualizado a 02 junio 2020 09:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquesta setmana està previst que finalitzen les obres de reforma del tram del carrer Major d’Ulldecona, des dels carrers Ramón Llull i Roger de Llúria fins a la Plaça Diputació (on hi ha l’Ajuntament i la Casa de Cultura). Es tracta de la darrera fase d’una reconversió de la principal artèria de la població per fer-la de prioritat per als vianants, que va arrencar l’any 2006 a la plaça de l’Església i fins a la plaça Sales i Ferré.

Tal com es va fer en els trams anteriors, la nova urbanització dona prioritat als vianants, amb voreres més amples i un sol nivell de tota la calçada. Per la zona del mig del carrer, separada amb pilons, els vehicles hi podran circular habitualment, però es podrà restringir el pas quan sigui necessari. «També es preveuen noves zones de càrrega i descàrrega per a comerços i bars en horaris determinats i alguns aparcaments ràpids per a càrrega de clients d’establiments del centre històric», detalla al Diari l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura.

Terminis

L’Ajuntament d’aquesta població del Montsià va licitar i adjudicar el setembre del 2019 la contractació de les obres per a l’execució del ‘Projecte d’urbanització del carrer Major d’Ulldecona, segona fase’. Aquest contracte, però, es va haver de resoldre per incompliment de l’empresa adjudicatària i es va haver de fer una nova adjudicació. Finalment ha estat l’empresa Exxaber S.L. la que ha executat les obres, en un preu de licitació de 266.178 euros.

Els treballs van arrencar al mes de desembre i s’han allargat més dels quatre mesos previstos inicialment, entre altres motius, perquè l’estat d’alarma va obligar a aturar els treballs temporalment durant aproximadament un mes.

Mentre han durat les obres l’accés en vehicle al centre per aquest punt ha estat totalment tallat, però s’ha garantit en tot moment el pas dels vianants per a l’accés als habitatges, comerços i altres establiments.

La reforma d’aquest nou tram de carrer Major culmina la reconversió en una via de prioritat per als vianants endegada fa 14 anys. Així, l’Ajuntament preveu que a partir d’aquest estiu hi haurà més hores exclusives per a vianants a tot el centre de la població.

Comentarios
Multimedia Diari