Ulldecona aprova un pressupost de 5 milions d'euros per potenciar l'economia local

Per primera vegada, tiren endavant sense cap vot en contra

19 mayo 2017 16:04 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament d’Ulldecona ha aprovat aquesta setmana els pressupostos del 2017, que ascendeixen a la xifra de 5.280.819’71 euros.

L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, valora al Diari que els pressupostos tenen quatre eixos fonamentals d’actuació per part del govern. «El primer és afavorir la reactivació econòmica i potenciar els motors de desenvolupament local; el segon, aprofundir en les polítiques d’ocupació, cohesió social i suport a les famílies; el tercer, i en aquest volem fer molt d’èmfasi, és millorar el manteniment i la inversió a l’espai públic; i l’últim és consolidar la participació i augmentar la transparència de l’administració municipal», ha sintetitzat.

Les xifres es van aprovar amb cinc vots favorables de Socialistes Ulldecona i dos del PP, i les abstencions dels quatre regidors de CiU, un de MU i 1 de la CUP. És la primera vegada en els darrers anys que s’aproven els pressupostos del consistori sense cap vot en contra.

L’alcaldessa també concreta que hi ha un estalvi en la despesa corrent. En concret hi haurà un estalvi de 45.000 euros en energia elèctrica gràcies a alguns canvis realitzat amb il·luminació més eficient. També destaca la baixada en 75.000 euros de la partida de cànon a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i Agència Catalana de l’Aigua, ja que l’any passat es van pagar els endarreriments pendents del 2011 al 2015.

En la inversió en el manteniment dels espais públics s’ha aprovat una partida de 100.000 euros per arranjament de carrers i voreres, 110.000 per manteniment de la via, 50.000 per a enllumenat públic i 20.000 per a conservació de jardins.

També s’ha aprovat la partida de 100.000 euros per adeqüar com a centre cívic el pavelló vell (escollit amb els pressupostos participatius).

Els pressupostos contemplen una partida per ajuts a la rehabilitació de vivendes del casc antic, amb la novetatd’enguany que les subvencions poden arribar fins al 40%. Com a novetat també hi ha una partida de 25.000 euros per a la dinamització econòmica i de fires i una subvenció per a la creació d’ocupacio d’autònoms i empreses.

Comentarios
Multimedia Diari