Ulldecona assumeix la gestió pública de la residència de la gent gran

Es manté la plantilla de 38 treballadors en aquesta nova etapa, un cop acabada la concessió de 15 anys a una empresa

06 agosto 2021 09:40 | Actualizado a 06 agosto 2021 10:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des d’aquesta setmana l’Ajuntament d’Ulldecona gestiona de forma directa la residència de la gent gran municipal i centre de dia de la població. Un cop finalitzada la concessió privada atorgada per 15 anys a l’empresa l’Onada Serveis en el moment de construir l’equipament, l’actual govern local ha decidit recuperar-lo i fer-se càrrec de forma directa de la seva gestió. «El camí fins arribar aquí no ha estat exempt de dificultats, però el nostre compromís amb la gestió pública dels serveis assistencials i d’atenció i cura a les persones grans és clar i era una de les prioritats importants d’aquest mandat», afirma l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, en una carta adreçada a les famílies dels usuaris.

La residència de la gent gran d’Ulldecona s’ubica a tocar de l’antic Centre d’Atenció Primària (CAP). Compta amb 42 places de residència i 18 de centre de dia, la major part de les quals públiques. Es manté pràcticament la plantilla que hi havia fins ara, formada per 38 professionals, els quals han passat a ser ara treballadors municipals.

Segons detalla Ventura, la municipalització respon a la voluntat de «millorar la qualitat del servei en tot allò que sigue possible i, sobretot, prestar una atenció personalitzada a tots els nostres residents i les seves famílies». «El treball fet anteriorment en l’àmbit d’atenció a les persones avala la nostra trajectòria i no escatimarem esforços per tal de garantir el benestar de totes les persones ateses tant a la residència com al centre de dia», afirma Ventura a la carta. Així, posa com exemple la tasca de la Fundació Ulldecona, que compta amb 75 treballadors i, entre altres, ofereix serveis d’assistència a domicili a unes 200 famílies de tota la comarca. «L’atenció a la gent gran és un servei, no un negoci», remarca l’alcaldessa.

L’Ajuntament acaba d’aterrar a la gestió de l’equipament i està analitzant en quina situació es troba a tots els nivells. Amb tot, des del govern es té clar que caldrà actuar-hi a mig termini per a modernitzar les instal·lacions i posar-les al dia de les necessitats actuals dels usuaris.

L’espai disponible sempre ha estat un hàndicap per a l’equipament, que en uns inicis a l’any 2000 es va concebre com a pisos tutelats, i a mitja execució del projecte es va reconvertir, per construir-hi una residència per a la gent gran.

Tant des de l’Ajuntament com des de la direcció del centre s’han posat a disposició dels usuaris i les famílies per atendre totes les preguntes, dubtes i qüestions que pugui generar el canvi de gestió, que segons insisteix Ventura, ha de servir «per millorar el dia a dia i el servei que s’hi presta».

Comentarios
Multimedia Diari