Reclamen millores a la xarxa elèctrica del sud del Montsià

Dues avaries simultànies dilluns van afectar milers d’usuaris d’Ulldecona, Alcanar i Sant Carles de la Ràpita

09 noviembre 2021 19:40 | Actualizado a 10 noviembre 2021 14:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Ulldecona presentarà una queixa davant la companyia Endesa per les «deficiències en el servei que ofereix al municipi i en conjunt a la comarca del Montsià». L’últim cas que posen sobre la taula és l’avaria i tall de llum que va afectar la població, juntament amb Alcanar, Sant Carles de la Ràpita i Amposta, dilluns al vespre. A preguntes del Diari, fonts d’Endesa detallen que en realitat es va tractar de dues avaries simultànies, que es van produir a les 18.56 hores del dilluns. Una va tenir lloc a la subestació d’Alcanar, que dona servei a una gran àrea de la comarca. Es van quedar sense llum 9.700 clients d’Alcanar i 8.100 de Sant Carles de la Ràpita, a més de 300 d’Amposta, segons les xifres aportades per la companyia.

Una segona avaria va afectar part de la xarxa d’Ulldecona, amb vora 3.200 llars que es van quedar sense llum. En el cas de las subestació d’Alcanar, l’avaria es va poder solucionar en deu minuts, de manera que cap a les 19.06 h ja s’havia restablert el subministrament. Però en el cas d’Ulldecona va ser més difícil trobar l’origen, de manera que els tècnics van anar connectant i desconnectant fins poder localitzar el problema. Així, passades les 21.30 h quedaven uns 243 clients sense llum, mentre que a la una de la matinada es va poder restablir plenament el servei, comenten des d’Endesa.

Els tècnics de l’empresa treballaven ahir per determinar la relació entre les dues avaries, ja que es van produir just en el mateix moment.

En tot cas, des de l’Ajuntament d’Ulldecona denuncien que aquesta és només una de les moltes incidències i talls de llum que està patint el municipi des de fa mesos, i en especial des de l’estiu. Segons detalla l’alcaldessa, Núria Ventura, «gairebé cada dia es produeixen microtalls, que a més tenen efectes en cadena amb d’altres serveis com la telefonia o la fibra».

Així, explica que la situació està afectant el normal funcionament del teixit comercial i empresarial, a més de les oficines bancàries del municipi, i demana a la companyia elèctrica que faci les inversions necessàries per posar al dia la xarxa.

«Les infraestructures estan velles i les línies obsoletes. Només es fa manteniment, quan el que cal és invertir en la millora de les instal·lacions», detalla Ventura, qui explica que la problemàtica s’ha tractat amb la resta d’alcaldes del Montsià. «Abans teníem problemes quan plovia, però ara no cal que caigui una gota per quedar-nos sense llum», lamenta l’alcaldessa.

En el cas de la incidència d’aquest passat dilluns, l’Ajuntament demana als veïns que hagin patit danys o pèrdues econòmiques, que presentin una reclamació.

Per part d’Endesa, els responsables de la zona es preveuen posar en contacte amb l’Ajuntament per explicar l’avaria i els plans d’inversió i manteniment que hi ha en marxa, així com «atendre les demandes i inquietuds del municipi», segons han detallat fonts de la companyia al Diari.

Comentarios
Multimedia Diari